24
Mayıs
2024
Cuma
TUZLA - İSTANBUL
Köy Sayfaları

Tersanede 'iş güvenliği' kutlaması

DESAN TERSANESİ'NDE İŞ GÜVENLİĞİ BAYRAMI

Küresel kriz öncesi ölümlü iş kazaları nedeniyle Türkiye'nin gündemine gelen Tuzla'daki Gemi İnşa Sektörü, iş sağlığı ve güvenliği alanında bir organizasyona şahit oldu.

Küresel krizin dünya ticaretinde yol açtığı daralma ve bunun gemi inşa sektöründeki iş hacmini durdurması nedeniyle, özellikle son bir yılda inşa edilen gemi ve çalışan sayısına paralel olarak iş kazalarında da göreceli bir gerileme yaşandı. Tuzla'daki tersanelerde ölümlü iş kazalarının arttığı dönemde, kadrolu kadrosuz ayrımı yapmadan bin işçisine iş güvenliği eğitimi gerçekleştiren ilk tersane olan ve iş kazalarını önlemek için 1 milyon dolarlık yatırım gerçekleştiren Desan Tersanesi, Artı Danışmanlık'ın çözüm ortaklığında tersanenin büyük hangar binasında bir kutlama gerçekleştirdi.

İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası kapsamında, Kaptanoğlu Holding'e bağlı Desan Tersanesi'nde düzenlenen, İş Güvenliği Bayramı'nda, yaklaşık 500 tersane işçisi katıldı. Desan Tersanesi çalışanları, Artı Danışmanlık işbirliği ile geliştirilen sistem, eğitim ve önlemler sayesinde, iş kazalarıyla mücadelede elde ettikleri başarıyı, tersane ve holding yönetimi ile birlikte kutladılar.

Artı Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ali Rıza Tiryaki, kutlamada yaptığı konuşmada Desan'ın sektörüne örnek olduğunu belirterek, küresel krizin iş hacmi ve istihdam üzerinde yarattığı olumsuz etki ile iş kazalarının göreceli olarak azalmasının, bir dönem ölümlü iş kazalarıyla anılan Tuzla'daki gemi inşa sektörünü rehavete sürüklememesi gerektiğini söyledi.

Tiryaki, "Desan Tersanesi, küresel krize rağmen iş güvenliği önceliğini kaybetmediğini ortaya koyarak, gemi inşa sektörüne örnek olmaya devam etmektedir" dedi.

İş kazalarının, tersanelerle sınırlı bir risk olmadığını, inşaattan makine ve madenciliğe kadar birçok sektörün öncelikli meselesi olduğunu kaydeden Tiryaki, devletin tersanelerin üzerine giderek ve sert yaptırımlar uygulayarak sorunu ortadan kaldıramayacağını, iş sağlığı ve güvenliğinin, işverenler, çalışanlar, sivil toplum ve meslek örgütleri, kamu kuruluşları ve hükümetin topyekun mücadelesini gerektiren bir alan olduğunu söyledi.

500'e yakın Desan Tersanesi işçisinin iş kıyafetleri ile katıldıkları kutlamanın açılışında konuşan Kaptanoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Kaptanoğlu, gemi inşa sektöründen 100 bin ailenin ekmek yediğini hatırlattı.

"İşçi kardeşlerimiz iş sağlığı ve güvenliği yanında istihdam sorunu da yaşıyor. İş olmazsa iş güvenliği de olmaz" diyen Kaptanoğlu, hükümetin küresel krizden kaynaklanan olumsuz etkiyi hafifletmek için, otomotiv sektörü örneğinde olduğu gibi gemi inşa sektörünü de desteklemesi gerektiğini savundu.

Desan Tersanesi'nin Yönetim Kurulu Başkanı Cenk Kaptanoğlu ise yaptığı konuşmada, Artı Danışmanlık çözüm ortaklığında iş güvenliği alanında gerçekleştirilen projelerin olumlu sonuçlarını paylaştı ve, "Desan Tersanesi'nde iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili önlem almayı ve yatırımları sürdüreceğiz" dedi.

Desan Tersanesi Yönetim Kurulu üyesi Muhsin Divan da, iş kazalarının basında yoğun yer bulduğu ve kamuoyu dikkatinin Tuzla'ya yöneldiği dönemde alınmaya başlanan önlemleri, sonrasında da sürdürmeye ve geliştirmeye devam ettiklerini belirtti.

Desan Tersanesi'ndeki kutlama, işçiler ve şirket yöneticilerinin katıldığı kokteyl ile son buldu.

DESAN TERSANESİ'NDE İŞ GÜVENLİĞİ BAYRAMI
İHA
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2010 Salı 12:49:00
Güncelleme :18 Mayıs 2010 Salı 17:22:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?