25
Mayıs
2024
Cumartesi
TUZLA - İSTANBUL
Köy Sayfaları

Tuzla Nikah Balonu!

Tuzla Belediyesi, asırlık ağaçların bulunduğu tarihi çay bahçesini nikah salonu yapmak için çalışma başlattı. Anıtlar Kurulu'da inşaatı durdurdu. Ancak koruma perdesi kaldırılamıyor, çevre sakinleri isyanda.

Tarihi Ayazma Bahçesi'yle ilgili tartışmalar bitmiyor. Geçtiğimiz yıl Tuzla Belediyesi, yüzlerce yıllık ağaçların bulunduğu çay bahçesini nikah salonuna çevirmek istemiş, asırlık ağaçlar tahrip edilmişti. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'de bunun üzerine 7 bin imza toplayarak, "Ayazma'ya Dokunma" isimli bir kampanya başlatmış, inşaatın durdurulması için Anıtlar Kurulu'na başvurmuştu.

kurul, bölgede yaptığı araştırma sonucu inşaatı mühürleyerek, Tuzla Belediye Başkanı Mehmet Demirci hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu.

TEKRAR KULLANIMA AÇILSIN

Bu gelişmelerin ardından, nikah salonu inşaatı durduruldu. Ancak Tuzla Belediyesi tarafından çay bahçesinin etrafına çekilen "Tuzla Nikah Sarayı ve Çok Amaçlı Tesis" yazılı koruma perdesi vatandaşın tüm itirazına rağmen kaldırılmadı.

Çevre sakinleri, belediyenin Ayazma'yı eski haline getirmesini ve tekrar semt sakinlerinin kullanımına açmasını istiyor.

Belediye ise, nikah salonu inadından vazgeçmeyip, koruma perdesini kaldırmıyor.

haberTürk
Yayın Tarihi : 7 Mart 2009 Cumartesi 18:07:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?