15
Mayıs
2024
Çarşamba
ÜMRANİYE - İSTANBUL

80 bin öğrenciye sağlık taraması

Ümraniye Belediyesi, ilçede bulunan 51 ilköğretim okulunda okuyan 80 bini aşkın ilköğretim öğrencisini sağlık taramasından geçiriyor. Uygulamaya en çok dar gelirli aileler sevindi.

Ümraniye Belediyesi örnek bir hizmete daha imza atarak ilçe sınırları içinde bulunan 51 ilköğretim okulunda okuyan 80 binin üzerinde öğrenciyi sağlık taramasından geçiriyor. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de katkıları ile gerçekleştirilen hizmetle, 2 adet gezici sağlık aracı ile bu okullardaki öğrencilerin tamamına sağlık kontrolü yapılacak. Belediyeye ait iki sağlık aracında doktor, hemşire ve gerekli olan tıbbi donanım bulunuyor. Uygulamanın başlatıldığı Ümraniye Şehit Ahmet Onay İlköğretim Okulu’nda düzenlenen törende konuşan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Ümraniye Belediyesi olarak sağlık konusunda çok hassas olduklarını söyledi. Katkılarından dolayı İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Tekin’e de teşekkür eden Başkan Can, şunları söyledi:

“Bir kentin modern ve çağdaş caddeler, sokaklar, parklar ve okullar kadar, sağlıklı insanlara ve nesillere de ihtiyacı vardır. Bu nedenle Ümraniye’yi hem ekonomik hem de sosyal açıdan çağın gerektirdiği bir konuma getirmeye çalışıyoruz. Özellikle sağlık konusunda gerekli hassasiyeti göstermeye çalışıyoruz. Bu konuda ülkemizde, sorumluluk mevkiinde bulunan herkesin, üzerine düşeni yerine getirmesi gerekiyor. Çocuklar bizim yarınlarımızıdır. Yarınlarımızı geleceğe en iyi şekilde hazırlamamız gerekiyor. Bu proje ile bu konuda büyük bir adım daha atmış oluyoruz. 80 binden fazla öğrenciyi sağlık taramasından geçiriyoruz. Uygulamaya Ümraniye’nin en ücra mahallelerinden birinde bulunan bir okulla başladık. Bu da hizmetlerimizi ilçemizin en ücra köşelerine kadar götürdüğümüzün bir göstergesidir. Bu konudaki hassasiyetimiz ve hizmetlerimiz aralıksız sürecek.”

Sağlık taraması ilçede bulunan bütün ilköğretim okullarını kapsıyor. Bu uygulama ile ilçedeki okullarda eğitim gören 80 binin üzerinde ilköğretim öğrencisi sağlık taramasından geçirilecek. Sağlık taramasında ‘Genel Muayene’, ‘Ağız ve Diş Sağlığı’ ile ‘Göz Sağlığı’ alanlarında muayeneler yapılıyor.






Ümraniye Basın
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2007 Çarşamba 10:59:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?