19
Mayıs
2024
Pazar
ÜMRANİYE - İSTANBUL

Ahilik Haftası kutlandı

Ümraniye Belediyesi, Ümraniye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Ümraniye Esnaf ve Sanatkarlar Birliği'nin ortaklaşa düzenlediği Ahilik Haftası kutlama programı, Ümraniye Belediyesi Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.
 
Ekim ayının ikinci pazartesinden itibaren kutlanan "Ahilik Haftası" Ümraniye Belediyesi, Ümraniye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Ümraniye Esnaf ve Sanatkrlar Odası'nın ortaklaşa düzenlediği etkinlikle kutlandı. Etkinlikte Ahilik geleneği ve bu geleneğin temsil ettiği düşünce biçimi anlatıldı. Programa Ümraniye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Faysal Şansi, Ümraniye İlçe Milli Eğitim Müdürü Zeki Gürsül, Ümraniye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Bayram Çavuşoğlu, Ulubatlı Hasan Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Osman Gören, ilçedeki bazı okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
 
Programda bir konuşma yapan Ulubatlı Hasan Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Osman Gören, Ahilik geleneğinin sosyal ve kültürel kökenleri ile ilgili bilgiler verdi. Daha sonra kürsüye çıkan Ümraniye İlçe Milli eğitim Müdürü Zeki Gürsül, 'En Genç Esnaf' sıfatıyla bir vatandaşa çeşitli hediyeler verdi. Ardından bir genç esnafı daha sahne alarak, onlara çeşitli hediyeler veren Zeki Gürsül, kısa bir konuşma yaptı. Ahilik geleneğinin ticaret ile ahlakı özdeşleştiren bir kavram olduğunun altını çizen Gürsül, Ahiliğin bu sağlam temelle günümüze kadar ulaştığını belirtti. Gürsül'ün ardından söz alan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Bayram Çavuşoğlu, Ahilik anlayışının eskimeyen bir temele dayandığını söyleyerek, gençleri bu anlayışla hareket etmeye ve bu anlayışa sahip çıkmaya çağırdı.
 
Bazı kalfa ve çıraklara hediyelerini veren Ümraniye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdür Faysal Şansi ise Ahilik geleneğinin içinde barındırdığı değerlerle örnek bir ticaret ve sivil toplum yapılanması olduğuna dikkat çekti. Şansi, Ahilik anlayışının temelini oluşturan ahlak, fazilet, erdem, dürüstlük ve doğruluğa bu gün büyük bir ihtiyaç olduğunun da altını çizdi. 
İHA
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2006 Perşembe 13:51:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?