19
Mayıs
2024
Pazar
ÜMRANİYE - İSTANBUL

Akraba evliliği cinneti: 2 ölü

Ümraniye'de kız kardeşinin akraba evliliği yapmasına karşı çıkan ağabey, gece uyurken tabancayla ateş ettiği babası ve ablasını öldürdü, evlenmek isteyen kız kardeşini ise yaraladı.

Alınan bilgiye göre, Ümraniye'de meydana gelen olayda, Köksal A. (26), kız kardeşi Sevda A.'nın (24) teyzesinin torunuyla evlenmek istediğini ve ailesinin de bunu kabul ettiğini öğrenince evdekilerle tartışarak dışarı çıktı.

Bu konuda ailesiyle daha önce de tartıştığı belirtilen Köksal A, gece saatlerinde eve gelerek uykuda bulunan babası Bahri, ablası Elif (28) ve evlenmek isteyen kız kardeşi Sevda A'ya tabancayla ateş açtı.

Silah sesini duyarak eve gelen yakınları tarafından yaralı olarak Haydarpaşa Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan Bahri ve Elif A. tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatlarını kaybettiler. Tedavi altına alınan Sevda A'nın sağlık durumunun ise iyi olduğu öğrenildi.

Olaydan sonra 34 L 4819 plakalı otomobiline binerek kaçan Köksal A'nın yakalanması için çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

Aile yakınları, Köksal A'nın daha önce amcasının oğluyla evlenen ve özürlü bir çocuk dünyaya getiren ablası Elif A'nın evliliğine de karşı çıktığını söylediler.


aa
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2006 Pazartesi 10:00:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Mine IP: 72.146.122.xxx Tarih : 27.12.2006 18:51:43
Bu olayin olumle sonuclanmasi gercekten aci. Isin gercek tarafi Koksal A'nin akraba evliligine karsi olmasi dogrudur. Bugun bazi yabanci ulkelerde akraba evliligi kanuna aykiri bir davranistir. Evet bu evliliklerden dunyaya gelen cocuklar cogu zaman bir takim saglik sorunlarina maruz kalir. Bence Turkiye'dede akraba evliliginin son bulmasi zamani artik.