22
Mayıs
2024
Çarşamba
ÜMRANİYE - İSTANBUL

Başkana şantaj adliyede bitti

Ümraniye Çekmeköy Beldesi’nin AK Parti’li Belediye Başkanı Sıddık Erarslan’a şantaj yaparak 2 milyon dolar haraç istedikleri öne sürülen 5 kişi, Ümraniye Adliyesi’ne gönderildi.

İddiaya göre, Ümraniye’de büfesinin ruhsatsız olduğu gerekçesiyle yıkılmasına kızan Mehmet Şenyuva, yine Ümraniye’de Serkan Karakaş’ın elebaşılığını yaptığı çeteyle, belediye başkanına şantaj yapmak için anlaşmış, ardından Başkan Eraslan’ı aralarındaki husumeti çözmek için bir otele çağırmıştı.

Otele giden Eraslan, silah tehdidiyle bir odaya götürülerek, Satiye Kükner ile cinsel ilişkiye zorlanmış ve görüntüleri bir kameraya kaydedilmişti. Çete üyeleri, Eraslan’ı 2 milyon dolar ödenmezse, görüntü kayıtlarını basına vermekle tehdit etmişlerdi.

Yaşanan gelişmelerin ardından Eraslan, polise başvurmuş ve yapılan operasyonda zanlılar yakalanmıştı. Organize Suçlar Şube Müdürlüğü’nde sorgu ve işlemleri tamamlanan Mehmet Şenyuva, Serkan Karakaş, kardeşi Oktay Karakaş ile ismi açıklanmayan 2 kişi, 3 adet ruhsatsız tabancayla birlikte Ümraniye Adliyesi’ne gönderildi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2005 Perşembe 13:46:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?