19
Mayıs
2024
Pazar
ÜMRANİYE - İSTANBUL

BBP önünde ses bombası patladı

Büyük Birlik Partisi (BBP) Ümraniye İlçe Teşkilatı'nın dış kapısına bırakılan ses bombası, büyük bir gürültü ile patladı. Olayda ölen ya da yaralanan olmazken, binada maddi hasar oluştu.

Olay, saat 17.30 sıralarında Ümraniye Sütçü İmam Caddesi numara 148'de bulunan BBP Ümraniye İlçe Başkanlığı binasında meydana geldi. Alınan bilgiye göre, parti binasının dış kapısına kimliği belirsiz kişi yada kişilerce asılan ses bombası, büyük bir gürültü ile patladı. Ölen ya da yaralananın olmadığı patlamada binada maddi hasar oluştu.

Patlama sonrası olay yerine gelen polis ekipleri, binanın etrafını emniyet şeridi ile kapattı. Olay yerine kimse yaklaştırılmazken, bomba uzman ekipleri bölgede incelemelerde bulundu.

Olayı haber alan BBP Genel Başkan Yardımcısı Osman Tüfekçi, parti binasına gelerek bilgi aldı. Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Tüfekçi, "Teşkilatımızın dış kapısına ses bombası koyulmuş. Çok şükür can kaybımız yok. Sadece maddi hasar var" dedi. Olayın provokatif bir eylem olduğunu söyleyen Tüfekçi, "Biz daha önceden bunu ifade ettik. Bu tür provakatif eylemler tamamen bizim dışımızda. BBP mensupları son derece sağduyuludur ve bu ülkenin birlik, beraberlik ve bütünlüğü için kararlılıkla

çalışırlar. Bizim partimize gelen bazı istihbari bilgiler vardı. Biz gelen bilgileri devlete aktarmıştık. Burada şu ya da bu diye suçlama yapmak istemiyoruz" diye konuştu.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldığı bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2009 Pazar 20:47:05
Güncelleme :23 Kasım 2009 Pazartesi 00:37:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?