29
Mayıs
2024
Çarşamba
ÜMRANİYE - İSTANBUL

Çekmeköy'e dev tesis

Japon otomotiv devi Daihatsu'nun, dünya genelindeki en büyük hizmet tesisi İstanbul Çekmeköy'de açıldı.

8 bin metrekaresi kapalı olmak üzere 26 bin metrekare alanda kurulu olan hizmet tesisinin içinde satış, servis, yedek parça ve aksesuar deposunun yanı sıra bir bayi eğitim merkezi de bulunuyor.

Daihatsu Türkiye Motorlu Araçlar AŞ. Genel Müdürü Ali Haydar Bozkurt, tesisin arsa bedeli hariç 12 milyon dolarlık bir maliyetle kurulduğunu açıkladı. Bozkurt, "Yatırım tamamen Türkiye distribütörü firma tarafından karşılandı. Dünyadaki en büyük hizmet tesisinin Türkiye'de kurulması Daihatsu'nun Türkiye pazarında ne kadar uzun vadeli düşündüğünün kanıtıdır. 2003 yılında, Türkiye pazarına çakacağımız çivinin 5 yıllık değil 30 yıllık olacağını düşünerek plan yapmıştık. Bu tesis de bu planın bir parçası oldu" diye konuştu.

'Türkiye'de üretim gündemimizde'
Daihatsu'nun Türkiye'de üretime yönelik yatırım planları da olduğunu belirten Bozkurt, "Elbette bu kadar kalıcı olmak istediğimiz bir pazarda yatırım da yapacağız. 12 milyon doları hizmet tesisine veren bir şirket, 20-30 milyon dolarlık yatırımdan kaçmayacaktır. Ama henüz yatırımın sistematiği belirlenmedi. Yatırım fizibilitesi ve diğer işleyişler için birkaç yıla daha ihtiyacımız var" dedi.
Kurulacak üretim tesisinde minibüs veya midibüs üretilebileceğini söyleyen Bozkurt, ihracatta yapılabileceğini kaydetti.

referans
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2008 Perşembe 17:45:15
Güncelleme :9 Ekim 2008 Perşembe 18:31:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?