17
Mayıs
2024
Cuma
ÜMRANİYE - İSTANBUL

İnşaatta uyuyan 6 kuzen sobadan zehirlendi

Ümraniye’de çalıştıkları inşaatta uyuyan 6 kuzen, kömür sobasından sızan Karbonmonoksit gazından zehirlendi. İnşaat işçisi kuzenlerden 23 yaşındaki Ahmet ile 25 yaşındaki Bekir Turan hayatını kaybederken, diğer 4 kişi ise tedavi altına alındı.

Edinilen bilgiye göre, ailelerine para göndermek isteyen Karslı 6 kuzen, büyük bir umutla geldikleri İstanbul’da inşaatta çalışmaya başladı. Ahmet (23), Bekir (25), Mehmet, Abdullah, Mehmet ve Hüseyin Turan isimli kuzenler, en son Ümraniye’de bir inşaatta çalışıyorlardı. Ümraniye Kazım Karabekir Mahallesi Bahçeler Sokak üzerindeki Üç Kaya Yapı Kooperatifi’ne ait inşaatta çalışan kuzenler, burada yatıp kalkmaya başladı. Kuzenler, önceki gece de inşaat halindeki odalarında uyurken sobalarına kömür attı. Gece esen lodos ile birlikte kuzenlerin odasındaki kömür sobasından karbonmonoksit gazı sızdı. Ahmet Turan’ın babası Fahrettin Turan, sabah inşaata gelip kapıyı çaldı ancak açan olmadı. Kapıyı kırarak içeri giren Fahrettin Turan, korkunç manzara ile karşılaştı. Başta kendi oğlu Ahmet olmak üzere yeğenleri hareketsiz bir şekilde yatıyordu.

6 kuzen durumun polise bildirilmesinden sonra olay yerine gelen ambulansla Ümraniye Özel Hayat Hastanesi’ne kaldırıldı. Askerden yeni geldiği öğrenilen Ahmet Turan ve evli 1 çocuk babası olan Bekir Turan’ın olay yerindeyken öldüğü anlaşıldı. Durumları ağır olan kuzenlerden Mehmet, Mehmet ve Abdullah Turan yoğun bakıma alındı. Hüseyin Turan’ın ise sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, Ahmet Turan ve Bekir Turan’ın cesetleri Ümraniye Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

İSTANBUL (İHA) -
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2004 Pazar 13:41:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?