17
Mayıs
2024
Cuma
ÜMRANİYE - İSTANBUL

Küçük çocuğu arkadaşları ölüme terk etti

11 yaşındaki Önder Görer, arkadaşları B.A. (Bünyamin Altın) (16),
S.A. (Selcan Akdemir) (15), K.K. (Kayahan Kuş) (15) ve M.E. (Mahmut Emirkulu) (14) ile birlikte, 22 Ağustos 2004 tarihinde yüzmek için Ömerli Barajı Kurna Köyü mevkiine gitti.

İddiaya göre, bu sırada suya giren Önder Görer suda çırpınmaya başladı. Arkadaşlarının yardım eli uzatmadığı ve ölüme terk ettiği küçük çocuk bir süre sonra boğulurken, paniğe kapılan arkadaşları olay yerinden kaçmaya karar verdi. Yanlarında getirdikleri fotoğraf makinesini kıran çocuklar, geride bir iz bırakmamak için küçük Önder’in eşyalarını gömdü, cüzdanındaki 40 milyon lirayı da aralarında paylaştı. Olayın ardından çocuklar evlerine dönerken, Önder Görer’in cesedi yaklaşık iki gün sonra jandarma tarafından bulundu. Yapılan inceleme sonucunda sağ kolunda darp izine rastlanan ceset, ailesine ulaşılamaması üzerine Kilyos’taki Kimsesizler Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Soruşturmayı sürdüren jandarma ekipleri, Önder Görer’in ceset fotoğraflarını, çocuklarının kaybolduğu yönünde başvuruda bulunan ailelere gösterdi. Yaklaşık bir ay süren çalışmalar sonucunda jandarma ekipleri, Önder Görer’in ailesine ulaştı.

Jandarma, ailenin ifadeleri doğrultusunda Önder’in arkadaşlarından M.E.’ye ulaştı. M.E.’nin jandarmaya, "Biz o gün top oynadık. Önder bizden ayrıldı ve yüzmeye gitti" dediği öğrenildi. Küçük çocuğun ifadelerini çelişkili bulan ve diğer arkadaşlarının da ifadelerini alan jandarma ekipleri, olayı çözdü. Bunun üzerine B.A., S.A., K.K. ve M.E. gözaltına alınarak Kurtköy Jandarma Karakolu’na getirildi. Olayla ilgili soruşturma sürerken, jandarma, cesedin üzerindeki darp izinin nedenini araştırıyor.

İSTANBUL (İHA) -
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2004 Salı 15:05:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?