18
Mayıs
2024
Cumartesi
ÜMRANİYE - İSTANBUL

Kurban derileri THK'de kaldı

Ümraniye’de bir grup vatandaş, Kur’an kursu için topladıkları kurban derilerini Türk Hava Kurumu yetkililerinin almak istemesine tepki gösterdi. Yaşanan kavganın ardından kurban derileri, bir kamyona yüklenerek THK yetkililerine teslim edildi.

Derileri almak için gelen THK yetkilisinin "derilerin parasıyla şarap alacağız" dediğini iddia eden vatandaşlar, gerginlik nedeniyle araya giren polis memurlarıyla da tartıştı.
Alınan bilgiye göre, Ümraniye’de bir evin bodrum katında kurban derileri bulunduğu bilgisini alan THK yetkilisi Saadet Yıldırım, kurumda görevli bir avukatla birlikte belirlenen adrese geldi. Ümraniye Küçüksu Caddesi Peyami Safa Sokak’ta bulunan iki katlı müstakil evin bodrum katındaki derileri almak isteyen yetkililere, vatandaşlar tepki gösterdi. Yaklaşık yüz adet kurban derisini, İsmail Ağa Kuran Kursu’na bağışlayacaklarını söyleyen vatandaşlar, Saadet Yıldırım’ın "derilerin parasıyla şarap alacağız" dediğini öne sürdü. Yıldırım’ın sözlerinin ardından vatandaşların tepkisi arttı. Çıkan kavga üzerine bölgeye polis ekipleri geldi. Vatandaşların tepkileri üzerine Saadet Yıldırım, bir polis aracına bindirilerek bölgeden uzaklaştırıldı. Tepkilerini sürdüren vatandaşlar, Saadet Yıldırım’ın sözlerine anlam veremediklerini söylediler.
Yaşanan kavganın ardından kurban derileri, bir kamyona yüklenerek THK yetkililerine teslim edildi. Derilerin bağışlanacağı Kur’an kursunun yetkilisi Abdullah Birisi, kamyon gittikten sonra ellerini açarak dua etti. THK yetkililerine beddua eden Birisi, gerginlik üzerine araya giren polis memurlarına da teşekkür etti. Bazı polis memurları da ellerini açarak, Birisi’nin duasına eşlik etti.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2005 Cumartesi 17:09:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?