19
Mayıs
2024
Pazar
ÜMRANİYE - İSTANBUL

Sarıgazi karanlıktan kurtuldu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yeni ilçelerden Sancaktepe'nin Sarıgazi beldesindeki yatırım ve hizmetleri törenle hizmete açıldı. Mahalle ve sokakların aydınlatmasının da içerisinde bulunduğu yatırımların toplu açılışında konuşan Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul'un dünyanın hayranlık duyduğu bir şehir olduğunu söyledi.

İstanbul'un, son 50 yılda 12 milyon göç aldığını söyleyen Başkan Topbaş, "Yönetimler o zaman bu düzenlemeleri yapmış olsaydı bugün çok daha farklı bir Sancaktepe olurdu. Yönetimler barınma hakkını şekillendirmezlerse sonuçta çarpık yapılaşma ortaya çıkar. 5 yıl içinde İstanbul'a yaptığımız yatırımların toplamı 22,5 katrilyon. Bunun 14,4 katrilyonunu ulaşıma harcadık. Bugün İstanbul'da günlük 23 milyonluk hareket var, gelecekte bu sayı 40 milyonlara erişecek." dedi.

İstanbul'da kenti geleceğe taşımak adına birçok alanda çalışma yaptıklarını anlatan Topbaş, 5 yılın geride kaldığını, yerel seçimlere az bir zaman olduğunu hatırlattı. Kadir Topbaş, AK Parti'nin, yerel seçimlere ilişkin kendisiyle ilgili değerlendirme yaptığını belirterek, şunları kaydetti: "Bundan sonraki 5 yıllık dönemde devam etmemizi uygun gördüler. Bu, partim adına görülen bir karar, esas kararı 29 Mart'ta sizler sandık başında vereceksiniz. Yapılan işlerin değerlendirmesini yapacaksınız. Bu şehre neler katabileceğimize karar vereceğiz. 'Tarlada izi olanın, harmanda, ekinde yüzü olur' derler. Ben inanıyorum ki benim tarlada izim var. 5 yıl sonuna vardığımızda, yine buradan sizlere çok farklı seslenmek isterim."

Topbaş, daha sonra kurdele keserek, Sarıgazi'ye yapılan yatırımların toplu açılışını gerçekleştirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Sarıgazi'ye 4,5 yılda 85,6 milyon YTL'lik yatırım yaptı. Bugün açılışı gerçekleştirilen ve 21 milyon 963 bin 789 YTL'ye mal olan yatırım ve hizmetler arasında 89 kilometre atık su hattı döşeme işi, Eski Ankara Caddesi yağmur suyu kanalı çalışması, İnönü Mahallesi, Demokrasi Caddesi, Havacılar Caddesi ve Uysal Caddesi'nin aydınlatma işleri yer alıyor

Zaman
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2008 Perşembe 18:17:41
Güncelleme :25 Aralık 2008 Perşembe 18:22:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?