25
Mayıs
2024
Cumartesi
ÜMRANİYE - İSTANBUL

Simter işçileri açlık grevine başladı

SİMTER METAL FABRİKASI İŞÇİLERİ AÇLIK GREVİNE BAŞLADI

Dudullu'daki Simter Metal Fabrikası'ndan çıkarıldıktan sonra işe iade davası açan işçiler, davanın 14 aydır devam etmesini protesto etmek amacıyla açlık grevi başlattı. Merkezi Cenevre'de bulunan Uluslararası Metal İşçileri Federasyonu Yöneticilerinden Kristyne Peter de, gruba destek için Üsküdar'daki İş Mahkemeleri önüne geldi.

Birleşik Metal İş Sendikası'na bağlı Simter Metal Fabrikası'nda işten çıkarılan 380 işçi, açtıkları işe iade davasının 14 aydır sonuçlanmaması üzerine seslerini farklı bir şekilde duyurmaya karar verdi. 4 işçiden oluşan grup, Üsküdar'daki İş Mahkemeleri'nde bugün görülen duruşmanın da ertelenmesi üzerine açlık grevine başladı. Davaya ilişkin gelişmeleri takip etmek üzere Türkiye'de bulunan Uluslararası Metal İşçileri Federasyonu Yöneticilerinden Kristyne Peter de, gruba destek için Üsküdar'daki İş Mahkemeleri önüne geldi. "Geç gelen adalet adalet değildir" yazılı pankart açarak açlık grevi başlatan grup, açlık grevini 5 Mart Cuma gününe kadar sürdürmeyi planlıyor. Kristyne Peter, davaya ilişkin yaşananların endişe verici olduğunu savunarak, "Başından beri yaşananlar bizi ciddi bir şekilde endişelendirdi ve rahatsız etti. O yüzden gelişmeleri izlemek ve bir an önce bu açığın kapatılmasını sağlamak, hem de anayasal bir hak olan sendikalaşmanın bu şekilde engellenişinin önüne geçmek için buradayım.

Mahkemenin bu kadar uzun sürmesini kabul edilemez bulunuyorum. Çünkü bu, anayasanın uygulanamaz hale geldiğini gösteriyor. Dolayısıyla, acaba hakim satın alınmış durumda mı diye düşünüyorum. Eğer bu doğruysa, bu onun cezalandırılması ve Türkiye hukuk sisteminde düzeltilmesi gereken bir durum" dedi.

Açlık grevi yapan işçilerden Murat Öğütçü ise, "14 aydır süren mahkemeden herhangi bir sonuç çıkmadı. Mahkeme sürekli erteleniyor. Hakim yoğun olduğu için duruşmalarımız 3-4 ay sonrasına atılıyor. En son bugünkü duruşmanın ağustos ayına atıldı. Geç gelen adaletin bize faydası olmayacağı için açlık grevi yapıyoruz" diye konuştu.

SİMTER METAL FABRİKASI İŞÇİLERİ AÇLIK GREVİNE BAŞLADI
SİMTER METAL FABRİKASI İŞÇİLERİ AÇLIK GREVİNE BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 3 Mart 2010 Çarşamba 14:43:01
Güncelleme :3 Mart 2010 Çarşamba 18:49:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?