23
Mayıs
2024
Perşembe
ÜMRANİYE - İSTANBUL

Taksici cinayeti zanlıları adliyede

Ümraniye’de, taksici Erdoğan Çetin’in yaklaşık 3 ay önce gasp amacıyla öldürülmesiyle ilgili olarak gözaltına alınan 4 zanlı, Ümraniye Adliyesi’ne sevk edildi.

Ümraniye’de 26 Kasım 2004 tarihinde meydana gelen olayda, boş bir arazide cesedi bulunan taksici Çetin’in 34 TJP 06 plakalı aracı da Sarıyer’de terk edilmiş olarak bulunmuştu.

Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında Sedat Hayal (27) ile Volkan Uzun (20) cinayet zanlıları olarak, Selim A. ve Sebahattin A. da cinayete yardım ve yataklık iddiasıyla gözaltına alınmıştı.

Emniyetteki sorguları tamamlanan 4 zanlı, pazartesi günü Ümraniye Adliyesi’ne sevk edildi. Sorgularında taksici Çetin’i gasp amacıyla öldürdüklerini itiraf eden zanlılardan Sedat Hayal’in taksiciye ateş ettiği, Volkan Uzun’un da ardından bıçakla boynunu kestiğini söyledikleri belirtildi.

Cesedi araçtan çıkardıktan sonra bir polis otosunu görünce taksicinin üzerindeki parayı alamadan kaçtıklarını kaydeden Sedat Hayal ile Volkan Uzun, çaldıkları 1 adet teyp ile 2 hoparlörünü 50 milyon liraya satıp paylaştıklarını söyledi. Cinayete yardım ve yataklık iddiasıyla gözaltına alınan diğer 2 zanlı ise, olaydan haberleri olmadığını ifade etti. Zanlılar, Ümraniye Adliyesi’ne sevk edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Mart 2005 Pazartesi 14:22:13
Güncelleme :28 Mart 2005 Pazartesi 14:24:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Bayram Hacıhaliloğlu IP: 85.99.76.xxx Tarih : 16.05.2005 16:00:24
İNSAN HAYATININ NEKADAR UCUC OLDUĞUNU,İNSANLIKTAN NASİBİNİ ALMAYAN YARATIKLAR KENDİ AĞİZLARIYLA SOYLUYORLAR.ÖLDÜRÜLEN ARKADAŞIMIZIN ARACINDA ACİL DURUMLAR İÇİN TELSİZ OLDUĞU HALDE TELSİZİNE KİMSE BAKMAMIŞ,ARACIN YERİNİ VATANDAŞLAR HABER VERMİŞLER.POLİSTE OLMASI GEREKEN TELSİZ MERKEZİNİN BEŞİKTAŞ ODASINDA OLMASIDA BANA GÖRE CAN GÜVENLİĞİNİ SAĞLAYACAK EMNİYETİN BU YÜKÜ ÜSTÜNDEN ATMIŞ OLMASINA BAĞLIYORUM.ORAYA NASIL VE NE ŞARTLA VEYA NE ŞEKİL İLİŞKİYLE GİTTİĞİNİ AÇIKCASI YILLARDIR SORUYOR VE MERAK EDİYORUM,ARAÇLARA TAKILAN POLİS DİNLEME CİĞAZLARINI ASELSANA BASKI YAPARAK TAKILMASINDA RÖL OYNAYAN 8 KİŞİDEN BİRİSİ OLARAK BUNU SORMAK ENDOĞAL HAKKIM OLSA GEREK,ÇÜNKİ BU TALEPLERİ YAPTIĞIMIZ ZAMAN BEŞİKTAŞ ODA YONETİCİLERİ KESİNLİKLE TELSİZ ALMAYIN SİZLERİ HANGARLARA DOLDURACAKLAR(BUGÜN YAPILMAK İSTENEN DURAKLARI KAPATIP CEB DURAKLARDAN UYDUDAN ÇAĞRIYLA İŞE YÖNLENDİRME GİBİ.NE HİKMETSE BUGÜN AYNI ŞEY YAPIDIĞI HALDE SESLERİ ÇIKMIYOR.TAKSİCİLER BİRBİRİNİ TANIMASIN ÖRGÜTLENİP BİZİ RANTIMIZDAN ETMESİN DİYE PROJEYE DESTEK VERİYORLAR)BAŞKA YERLERDEN İŞ ALAMAYACAKSINIZ DİYORLARDI.YÖNETENLERİN VE ÖLDÜRENLERİN DÜŞÜNCESİ PARA OLUNCA SONUÇTA MALESEF BÖYLE DRAMLA NOKTALANIYOR.ALLAH DÜŞMANIMIN BAŞINADA GÖSTERMEMESİ DİLEĞİYLE KATİLLERİNİ YAKALAYAN POLİS KARDEŞLERİMİZE TEŞEKKÜR EDİYOR GERİYE KALANLARA SABIRLAR DİLİYORUM.BAYRAM HACIHALİLOĞLU İSTANBUL TAKSİCİLER BİRLİĞİ GENEL BAŞKANI