19
Mayıs
2024
Pazar
ÜMRANİYE - İSTANBUL

Ümraniye-Dudullu'da bin metrekarelik depo cayır cayır yandı

Ümraniye Dudullu’da, içinde 200 işçinin barındığı yatakhanelerin de bulunduğu bin metrekarelik depoda çıkan yangın, çevreye korku dolu dakikalar yaşattı. Toplu konut şirketi Sinpaş Central Life’a ait depoda, elektrik kontağından çıktığı sanılan yangın, stoklar halindeki solvent, kauçuk, strafor ve kalas gibi inşaat malzemelerini bir anda alevler içinde bıraktı. Depo ve 4 yatakhane tamamen kül olurken, işçiler canlarını güçlükle kurtarabildi.

Yangın, saat 03.30 sıralarında Ümraniye Dudullu Çekmeköy 19 Mayıs Caddesi üzerinde bulunan toplu konut şirketi Sinpaş Central Life’a ait sitelerde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, şirkete ait içinde 200 işçinin barındığı yatakhanelerinde bulunduğu bin metrekarelik depo, elektrik kontağından çıktığı sanılan kıvılcımla bir anda alevler içinde kaldı. Toplu konut şirketi Sinpaş Central Life’a ait depoda bulunan solvent, kauçuk, strafor ve kalas gibi inşaat malzemeleri çıkan yangında tamamen yanarken, depo ile 4 yatakhane tamamen kül oldu. İşçilerin canlarını güçlükle kurtardığı yangına Ümraniye, Üsküdar, Kadıköy ve Kartal itfaiye ekipleri müdahale ederken, zaman zaman patlamaların da yaşandığı olayda, şans eseri yaralanan ya da ölen olmadı. Yaklaşık 2 saatte kontrol altına alınan yangında milyarlarca liralık maddi hasar meydana geldi.

Yangına, deponun bitişiğinde bulunan yatakhanelerde uykudayken yakalanan inşaat işçileri, panik halinde battaniye ve yatakları ile birlikte sokağa kendilerini güçlükle attı. Oldukça endişeli oldukları gözlenen işçilerin, olayın şokunu uzun süre üzerlerinden atamadıkları dikkat çekerken, sağlık ekipleri ve ambulanslar da her ihtimale karşı olay yerinde hazır bulundu.
Diğer yandan, site görevlilerinin konuşma yasağı koyduğu işçiler, daha sonra başka bir bölüme alınırken, yangın yerinde sabaha karşı iş makineleri ile enkaz çalışması yapıldı.
Olayla ilgili soruşturma sürerken, yetkililer yangının çıkış sebebini araştırıyor

İSTANBUL-(İHA)
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2004 Salı 16:28:46
Güncelleme :4 Mayıs 2004 Salı 16:37:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?