20
Mayıs
2024
Pazertesi
ÜMRANİYE - İSTANBUL

Ümraniye'de 23 Nisan hazırlıkları

23 Nisan Çocuk Bayramı'nı çeşitli etkinliklerle kutlamaya hazırlanan Ümraniye Belediyesi, 13 bilgi evinde aynı anda, kutlama programı düzenleyecek. Belediye, 10 adet bilgi evinin daha açılışını yaparak, bayramı büyük bir şenliğe dönüştürmeye hazırlanıyor. 

Ümraniye Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı bir dizi etkinlikle kutlamaya hazırlanıyor. Kutlamalarla ilgili hazırlıklarını tamamlayan belediye, çocukların bu bayramda gönüllerince eğlenmelerini sağlamak amacıyla çok sayıda program hazırladı. Program çerçevesinde, belediyeye ait 13 bilgi evinde, ayrı kutlama programı yapılacak. Bilgi evleri bünyesinde oluşturulan ekipler düzenledikleri çeşitli yarışmalar, gösteriler, oyunlar ve diğer eğlencelerle çocuklara 23 Nisan coşkusunu yaşatacaklar. 

Belediyenin 23 Nisan Çocuk Bayramı Haftası için hazırladığı asıl etkinlik ise, yapımı tamamlanan 10 bilgi evinin hizmete açılışı olacak. Her mahalleye 2 bilgi evi sloganıyla, ilçeye 13 bilgi evi kazandıran Ümraniye Belediyesi, etkinlikler kapsamında açılışını gerçekleştireceği 10 yeni bilgi eviyle, bu sayıyı 23'e tamamlamış olacak. 23 Nisan Çocuk Bayramı'nı anlamlı etkinliklerle kutlamayı amaçlayan Ümraniye Belediyesi, bilgisayar ve internet kullanımıyla birlikte birçok özellikle donatılmış lüks bilgi evleri ile çocuklara bir bayram hediyesi vermiş olacak. 

23 Nisan Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın dünyada kutlanan tek çocuk bayramı olduğunu hatırlatan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, bu özel bayrama layık kutlamalar yapmaya çalıştıklarını söyledi. Geçtiğimiz yıl "Kardeş Kumbara Kampanyası" ile anlamlı bir etkinlik gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Can, bu yıl da 23 Nisan Çocuk Bayramı kutlamalarına kalıcı ve anlamlı bir katkıda bulunmak amacıyla, yapımı tamamlan 10 yeni bilgi evinin açılışlarını, bu haftaya denk getirdiklerini söyledi. 

10 bilgi evinin açılışı 21 Nisan itibariyle gerçekleştirilmeye başlanacak. Her gün 2 bilgi evinin açılış kurdelesi kesilecek. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı haftası için düzenlenen kutlamalar eşliğinde hizmet sunulacak bilgi evlerinin açılışları, 25 Nisan'da tamamlanacak.

.
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2008 Cuma 13:40:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?