18
Mayıs
2024
Cumartesi
ÜMRANİYE - İSTANBUL

Ümraniye'de kablo fabrikası herkesin gözü önünde cayır cayır yandı

Ümraniye’de bulunan kablo fabrikasında, metal kesme makinesinden çıkan kıvılcımla başlayan yangın, kısa sürede işletmenin tamamını etkisi altına aldı.

Yangın, Yukarı Dudullu Şerif Ali Çiftliği Yolu Seheryeli Sokak’ta bulunan ve iki kardeşe ait olan Abaklı Metal ve Kadir Metal Fabrikası’nda, metal kesme makinesinden çıkan kıvılcımla başladı. Fabrika içinde bulunan kabloların da alev almasıyla yangın, kısa sürede etrafı sardı.

Olay yerine gelen Ümraniye İtfaiyesi yetersiz kalınca, Üsküdar ve Kadıköy’den itfaiye ekipleri çağrıldı. Fabrika duvarlarının çok büyük olması nedeniyle, itfaiye ekipleri tek taraftan yangını söndürmeye çalıştı. Olay yerine getirilen vinçin yardımıyla, fabrikanın duvarları yıkıldı. Böylelikle itfaiyenin yangına müdahale etmesi sağlandı. Zaman zaman 10 metreye kadar yükselen alevleri kontrol altına almakta zorlanan itfaiye ekipleri, yaklaşık 2 saat süren çalışmaların ardından sonuca ulaştı. Yangın söndürüldü.

Fabrika sahibi Emrullah Abaklı, itfaiyeye tepki göstererek, yeterli çalışmanın sergilenemediğini söyledi. Fabrikasının yanışını üzüntüyle seyreden Abaklı, "İçeride 1 trilyon lira zarar var. Sigorta da yoktu, yazık değil mi?" dedi.

İSTANBUL-(İHA)
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2004 Cumartesi 20:29:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
fatih üstün IP: 78.176.127.xxx Tarih : 2.11.2007 19:40:25

hergün yanan yangınlara bir son istiyoruz iş yerinin yanan sahibi çok geçmiş olsun