18
Mayıs
2024
Cumartesi
ZEYTİNBURNU - ZEYTİNBURNU - İSTANBUL

Erdoğan Mevlevihane'de

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kadir Gecesi'nde Zeytinburnu'ndaki Mevlevihane'yi ziyaret ederek, okunan Kuran-ı Kerim'i dinledi. 3 saat boyunca burada kalan Erdoğan, çıkışta vatandaşlarla sohbet etti.

Partisinin İstanbul İl Başkanlığı tarafından düzenlenen iftar yemeğine katılan Erdoğan'ın daha sonra Dünya Basketbol Şampiyonası'nda mücadele eden milli takımın, Fransa ile yaptığı çeyrek final mücadelesine gitmesi bekleniyordu. Ancak Başbakan, Kadir Gecesi nedeniyle programını iptal ederek Zeytinburnu'nda bulunan Mevlevihane'ye geçti. Erdoğan burada namaz kılıp, Kur'an-ı Kerim dinledi, çıkışta ise vatandaşlarla sohbet etti. Çocuklara oyuncak dağıtan Erdoğan, gecekonduları için yıkım kararı çıkan

mahalle sakinlerinin taleplerini dinledi. Erdoğan, daha sonra Mevlevihane'den ayrılarak Üsküdar'da bulunan evine geçti.

Başbakan Erdoğan'dan yardım isteyen vatandaşlar, "Uzun süredir aynı mahallede oturuyoruz. Evlerimiz için yıkım kararı çıktı. Biz de bu mahalleden ayrılmak istemiyoruz. Bize bir yer verilmesini talep ettik" dedi.

Bu arada Kamu Güvenliği Müsteşarı Muammer Güler, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın da Mevlevihane'de Başbakan Erdoğan'a eşlik etti.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Eylül 2010 Pazartesi 09:20:00
Güncelleme :15 Ekim 2010 Cuma 17:39:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?