18
Mayıs
2024
Cumartesi
DERİNCE - KOCAELİ

Güldeniz, okumak için yardımseverlerin desteğini bekliyor

Kocaeli’nin Derince İlçesi Çınarlı Prefabrikleri’nde yaşam mücadelesi veren Yazıcı ailesi, maddi yetersizlik nedeniyle kızlarını okula gönderemiyor. Yazıcı Ailesi’ne destek vermek isteyen hayırsever vatandaşlar, Derince İlçesi Çınarlı Prefabrikleri D-49 adresine ulaşabilirler veya 0 542 5845418 numaralı telefonu arayabilirler.

6 yıldır günlük işler yapan elektrikçi baba Şenol Yazıcı, lise çağına gelmiş büyük kızı Güldeniz için yetkililere seslendi. Küçük kızları Gülşah’ın spastik özürlü olduğunu belirten baba Yazıcı, "Beş yıldır prefabriklerde yaşıyoruz. Bugüne kadar hep günlük işler yaparak geçimimizi sağladım. Fakat yaşım 40’a geldiği için iş bulmakta zorlanıyorum. Ayda bir ya da iki iş çıkıyor. Kızım, başarılı bir şekilde okulunu yürüttü ve artık liseye kayıt olması gerekiyor. Benim maddi durumum onu okutacak, hatta kayıt ettirecek kadar güçlü değil. Devlet büyüklerimiz, eğitime destek kampanyası için kızların okula gitmesini istiyor. Biz ise çocuğumuzu paramız olmadığı için kayıt bile ettiremiyoruz. Tek isteğim, yardımsever vatandaşların önayak olup kızımın okuluna başlayabilmesidir" diye konuştu. İki çocuk annesi Sebahat Yazıcı ise, yetkillere çağrıda bulunarak, Milli Eğitim Bakanı’nı göreve davet etti.

Derslerinin başarılı olduğunu, fakat ailesinin durumu olmadığı için okula gidemediğini ifade eden 14 yaşındaki Güldeniz Yazıcı, "Bugüne kadar aileme hep destek verdim. Onların sayesinde okulumu başarıyla bitirdim. Şimdi ise liseye gitmem gerekiyor. Ailemin bana ihtiyacı var. Kardeşim özürlü olduğu için masraflarımız çok ağır. Yardımsever büyüklerimiz destek olursa, okuluma geri döneceğim. İleride kardeşime bakabilmem için benim çok çalışmam gerekiyor" dedi.

10 yaşındaki minik Gülşah ise özürlü olduğu için akşama kadar evde kalarak resim yapıyor. Yaşına göre yaptığı resimlerin üstün zekalılarda görüldüğünü açıklayan aile, tek isteklerinin büyük kızları Güldeniz’in okuyabilmesi olduğunu söyledi. Prefabrik önünde arkadaşları oyun oynarken, Güldeniz Yazıcı ise kitap okuyarak vakit geçiriyor.

Yazıcı Ailesi’ne destek vermek isteyen hayırsever vatandaşlar, Derince İlçesi Çınarlı Prefabrikleri D-49 adresine ulaşabilirler veya 0 542 5845418 numaralı telefonu arayabilirler.

kenthaber
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2004 Perşembe 23:56:49
Güncelleme :15 Nisan 2005 Cuma 15:13:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?