22
Mayıs
2024
Çarşamba
DERİNCE - KOCAELİ

Yalınkılıç toprağa verildi

Türk sinema tarihinde büyük yeri olan ünlü yönetmen Yavuz Yalınkılıç, Kocaeli’nin Uzunçiftlik Beldesi’nde toprağa verilirken, cenazeye sadece yönetmenliğini yaptığı fimlerin başrol oyuncuları katıldı.

75 yaşında hayata gözlerini yuman Yavuz Yalınkılıç, aralarında Kargacı Halil, Sarı Sevda, Mafya Ölüm Saçıyor, Gülsüm Ana, Genç Osman, Türk, İtalyan ve Fransız ortak yapımı olan Üç Süpermenler gibi 150 filmin yönetmenliğini yaptı. Yalınkılıç’ın cenaze törenine sinema dünyasından vefasızlık geldi. Cenazeye sadece yönetmenliğini yaptığı fimlerin başrol oyuncuları katılırken, sinema sanatçılarından kimse katılmadı.

Uzunçiftlik Uzunbey Mezarlığında toprağa verilen Yavuz Yalınkılıç’ın cenaze törenine sinema dünyasından, yönetmenliğini yaptığı filmlerin başrol oyuncuları, yönetmen ve oyuncu Gani Rüzgar Şavata, Süpermen, Zagor, Kızılmaske ve Batmen gibi ünlü aksiyon filmlerinin başrol oyuncusu Levent Çakır, Muhammet Taflan, Cesur Yılmaz ve Hasan Yıldız katıldı.

Yalınkılıç’ın sinema tarihinin kilometre taşlarından biri olduğunu söyleyen Gani Rüzgar Şavata, "Çoğumuz sinemayı kendisinden öğrendik. Hep ilklerin yönetmeni oldu. İlk renkli filmi yönetende Yalınkılıç’tır. Sinema dünyası biraz nankör bir dünyadır. Buranın sanatçılarla dolması gerekirdi. Çünkü herkesin üzerinde onun emeği vardır" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2005 Perşembe 15:14:58
Güncelleme :30 Kasım 2005 Çarşamba 18:25:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
muammer sen IP: 212.87.110.xxx Tarih : 23.02.2006 01:12:02
Yavuz babanin olumunu tesadufen ogrendim,Allahtan rahmed diliyorum,o ismi gibi yavuzdu curetti inancliydi,gercekten babaydi,onunla bir ay kadar bir zaman beraber calistik,cok cok uzuldum,mekanin cennet olsun be babam seni ben cok seviyordum.