19
Mayıs
2024
Pazar
DERİNCE - KOCAELİ

Yanan orman yeniden yeşerecek

YANAN ORMANA 40 BİN FİDAN

Kocaeli'nin Derince ilçesinde Mersincik ve Çınarlıdere mahalleleri sırtlarında çıkan yangında yok olan 200 dönümlük ormanlık alan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından ağaçlandırılıyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, geçen yaz aylarında çıkan yangın sebebiyle tamamen kül olan ormanlık alanları yeniden oluşturuyor. Derince'nin Mersincik ve Çınarlıdere mahalleleri sırtlarında çıkan yangında yok olan 200 dönümlük ormanlık alanı yeniden ağaçlandırmak için çalışmalara başladı. Büyükşehir, yanan alana 40 bin sedir ağacı dikiyor. Ağaç dikme çalışmalarını Büyükşehir Belediyesi'nin geçici istihdam projesi kapsamında aldığı işçiler yürütüyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Park Bahçeler Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışmayla yeniden yeşil bir görünüme kavuşacak olan bölgede çalışmalar sürüyor. Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı alanda ağaçlandırma yapan Büyükşehir Belediyesi'nin bu çalışması vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılanırken, Park Bahçeler Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor.

3 ay sürecek olan çalışmalarda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve İŞKUR ortaklığıyla başlatılan 'Toplum Yararına Çalışma Programı' projesinde iş sahibi olan işçiler görev alıyor. Maaşları devlet tarafından ödenen işçilerin ulaşım, yemek ve iş elbiseleri gibi ihtiyaçları Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanıyor. Büyükşehir Belediyesi geçici istihdamla 6 ay zarfında 1 milyon ağaç dikmeyi hedefliyor.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2009 Cuma 15:59:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?