22
Mayıs
2024
Çarşamba
KANDIRA - KOCAELİ
Belediye Sayfaları

Cankurtaran timi iş başında

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Müdürlüğü tarafından oluşturulan 40 kişilik cankurtaran timi, hafta sonları Kandıra sahillerinde boğulma vakalarına karşı görev yapmaya başladı.

Kandıra sahillerinde yaşanan boğulma vakalarına karşı Cebeci, Kumcağız, Seyrek ve Bağırganlı sahillerinde görev yapmak üzere Kocaeli İtfaiye Daire Başkanlığı’nın önderliğinde 40 kişilik kurtarma ekibi oluşturdu.

Kurtarma ekibinin yanısıra Cebeci’de 2, Kumcağız’da 2, Seyrek’te 1 ve Bağırganlı’da 1 olmak üzere toplam 6 adet gözetleme kulübesi kuruldu. Gözetleme kulübesinde görev yapan ekiplerde dürbün, telsiz ve megafon bulunurken sahillerde ambulans da hazır bekletiliyor.

Ekipler ilk görevlerinde Cebeci sahilinde denizin açıklarında su almaya başlayan teknenin içindeki 4 kişiyi kurtardı. Batmakta olan tehlikeyi fark eden kurtarma timleri, anında olaya müdahale ederek, 4 kişi ile birlikte içi su dolan tekneyi sahile çıkardı.

Kumcağız sahilinde ise sağlık sorunu bulunan ve suyun içinde baygınlık geçiren 2 yaşındaki Sercan Öztopaloğlu isimli çocuk, ekipler tarafından kurtarılarak, yapılan ilk sağlık müdahalesi ile hayata döndürüldü.

Kumcağız sahilinde kaybolan Emirhan Küreci isimli 4 yaşındaki çocuk, yine ekipler tarafından bulunarak ailesine teslim edildi. Cebeci sahilinde denize açılan ve yorgun düştüğü için boğulma tehlikesi geçiren bir vatandaş da, cankurtaran ekipleri tarafından karaya çıkartıldı.

Ekipler, çok iyi bilmedikleri sahillerde denize girmemeleri konusunda vatandaşları uyardı.

 

İHA
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2005 Salı 17:36:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?