19
Mayıs
2024
Pazar
KANDIRA - KOCAELİ
Belediye Sayfaları

Hindiler yüz güldürmedi

Yılbaşı sofralarının vazgeçilmez yemeği olan hindi, bu yıl üreticisinin yüzünü güldürmedi. Geçtiğimiz yıllarda 70 binleri bulan hindi satışlarında bu yıl rakamlar 10 binlere kadar düştü.

Kocaeli’nin Kandıra İlçesi’nde bulunan hindi üreticileri, yılbaşına dertli giriyor. Önceki yıllarda 60-70 bini bulan hindi satışlarının bu yıl 10 bine kadar düşmesinin beyaz hindinin ucuz olmasından kaynaklandığını belirten üreticiler, yetiştirdikleri siyah hindilerin ellerinde kaldığını söylediler.

Doğal olan siyah hindi etinin tüketici tarafından tercih edilmesi gerektiğini dile getiren hindi üreticisi Fikret Baran, "Yetiştirdiğimiz hindileri İstanbul, Ankara ve İzmir’e satıyoruz. Ancak piyasaya yeni giren beyaz hindi, tüketici tarafından ucuz olması nedeniyle daha fazla tercih ediliyor. Beyaz hindi suni yemlerle yetiştiriliyor. Siyah hindi ise tamamen doğal ortamda yetişir. Alıcı, iki hindi fiyatlarını aynı tutmaya çalışıyor. Fakat siyah hindinin yetiştirilmesi zor ve zahmetlidir. Bundan dolayı fiyatlarda indirim yapamıyoruz. Alıcı da ucuz ve suni olan beyaz hindiyi tercih ediyor. Yılbaşında hindi alacakların, tamamen doğal olan siyah hindiyi tercih etmeleri gerekir" dedi.

Piyasada siyah hindinin tanesi 5, beyaz hindi ise 3.5 milyon liradan satılıyor.

KOCAELİ (İHA) -
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2004 Pazar 14:33:14
Güncelleme :22 Mayıs 2005 Pazar 12:28:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?