22
Mayıs
2024
Çarşamba
KANDIRA - KOCAELİ
Belediye Sayfaları

Kandıra kumsallarına özel araç

Sahil şeridindeki çöpler ve otlar temizleniyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kandıra sahillerinin eşsiz kumsallarını yeniden gün yüzüne çıkarmak için başlattığı temizleme çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Yıllarca bakım yüzü görmeyen, gerek yabani otlar gerekse atılan çöpler nedeniyle özelliğini kaybetme tehlikesi altında bulunan sahillerde, hem temizlik ekipleri hem de özel araçlar görev yapıyor.

İSPANYA’DAN İTHAL

Çalışmalarda en çok dikkati, İspanya’dan ithal edilen kum temizleme aracı çekiyor. 110 bin YTL’ye satın alınan ve bu iş için özel olarak tasarlanan araç, yabani otları köklerinden söküyor, otların arasındaki veya kumların altındaki çöpleri hiç kaçırmadan topluyor.
GÜNDE 20 BİN METREKARE
Bir günde 20 bin metrekare kumsalı temizleme kapasitesine sahip olan araç, deniz sezonu öncesi vatandaşların yoğun olarak gittiği Cebeci, Kefken, Kovanağzı, Sarısu sahillerini kısa süre önce elden geçirdi. Önümüzdeki günlerde Kandıra’nın diğer sahil şeritlerini, ilerleyen aylarda ise İzmit Körfezi’ndeki sahil bölgelerini temizleyecek. Böylece Kocaeli’nin turizm kenti Kandıra’nın sahilleri, yaz aylarında daha çok ilgi görecek.


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2005 Salı 20:33:50
Güncelleme :30 Kasım 2005 Çarşamba 18:51:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?