19
Mayıs
2024
Pazar
KANDIRA - KOCAELİ
Belediye Sayfaları

Kandıra'da 100 yıl su sıkıntısı yok!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kandıra'da İSU'nun en büyük yatırımlarından biri olan Namazgah Deresi'ndeki ıslah çalışmalarını inceledi.

Başkan Karaosmanoğlu'na Namazgah Deresi'ndeki incelemeleri sırasında, AK Parti Kandıra belediye b.aşkan adayı Cengiz Kan ile İSU Genel Müdürü İlhan Bayram eşlik etti.

Namazgah Deresi'ndeki çalışmalarla ilgili bilgi alan Başkan Karaosmanoğlu, derenin içine de girerek, işçilere kolay gelsin dileklerinde bulundu. Namazgah Deresi boyunca yürüyen Karaosmanoğlu, ''Namazgah Deresi mezbelelik bir haldeydi ve Kandıra'nın ortasında çirkin bir görünüm oluşturuyordu. Kandıra'nın her sıkıntısında olduğu gibi bu sorununda da Büyükşehir olarak biz konuya el attık. Namazgah Deresi'ndeki çalışmalarımız tamamlandığında Kandıralılar, derenin çevresinde piknik bile yapabilecek'' dedi.

Kandıra'da yapımı devam eden su arıtma tesisiyle ilgili olarak da genel müdür Bayram'dan bilgi alan Başkan Karaosmanoğlu, ''Su arıtma tesisimizin bu yılın temmuz ayında bitmesini planlıyoruz. Böylece yaz aylarında Kandıra'nın musluklarından arıtılmış, pırıl pırıl bir su akacak. Bu yıl yapımına başlayacağımız barajın da 2 yıl içinde bitirilmesini planlıyoruz. Baraj da tamamlandığında hem köylerimize de arıtılmış su vereceğiz, hem de Kandıra'nın 100 yıl boyunca su sıkıntısı kalmayacak'' şeklinde konuştu.

Öte yandan Namazgah Deresi'ndeki ıslah çalışmaları da devam ediyor. Namazgah Deresi'nin taşkınlara sebep olmaması, eski çirkin görünümünden kurtarılması için yapılan çalışmalarda, toplam 777 metre uzunluğundaki bölüm ıslah edilecek. Başkan Karaosmanoğlu'nun inşaat çalışmalarını incelediği Namazgah Deresi betonarme olarak yapılıyor.

Tabanı betonlanan ve kenarları perde beton olarak yapılan derenin üst kısımda kalan yerleri ise taş duvar ile kaplanarak estetik bir görüntü oluşturulacak. Derenin kış aylarında artan debisinden yaz aylarında da yararlanmak için dere güzergahında 4 gözlü elektrikli giyotin kapak sistemi yapılacak.

Yaz aylarında giyotinlerin kapatılması ile derede biriktirilecek suyla çeşitli etkinliklerin yapılması planlanıyor. Ayrıca ıslah alanında peyzaj çalışması da yapılacak. Çalışmaların bu yılın mayıs ayında bitirilmesi planlanıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2009 Cuma 17:31:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?