15
Mayıs
2024
Çarşamba
KANDIRA - KOCAELİ
Belediye Sayfaları

Kayalıklardan ölümünü atlayış

Kocaeli'nin Kandıra ilçesi Kerpe sahilinde tatil yapan vatandaşlar, metrelerce yükseklikteki kayalıklardan denize atlayarak adeta ölüme meydan okuyor.

Havaların iyice ısınmasıyla birlikte Kandıra sahillerinde Kerpe, Kefken, Cebeci, Kumcağız gibi tatil mekanları dolup taştı. Pek çok kişi kalacak yer bulamayınca çareyi ormanlık alanlara çadır kurmakta buldu. Özellikte hafta sonu doluluk oranının arttığı ilçede jandarmanın sürekli uyarı yapmasına rağmen yüzlerce kişi kayalıklardan atlayış gerçekleştiriyor. Sıcak havanın etkisiyle Kandıra sahillerini dolduran vatandaşlar, Kerpe'de yaklaşık 15 metre yüksekliğindeki kayalıklara tırmanarak, tehlikeye aldırmadan kendilerini denizin soğuk sularına bırakıyor. Onlarca insanın toplandığı kayalıklarda vatandaşların bazıları tırmandıkları kayalıklardan atlarken, bazıları ise deniz üzerindeki kaya parçalarında güneşlenmeyi tercih ediyor. Tatilciler, atlayışların tehlikeli ancak eğlenceli olduğunu söyleyerek, "Keşke daha da yüksek bir yer olsa da oradan atlasak" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2007 Pazartesi 11:28:52
Güncelleme :5 Temmuz 2007 Perşembe 19:38:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Hüseyin SEZER IP: 88.230.243.xxx Tarih : 7.08.2007 22:23:46
Ben 1993-1995 yılları arasında askerliğimi burada yaptım yaptığım görev sırasında bu ölüm kayalığından yaklaşık birbuçuk yıl içerisinde yaklaşık 15 kişi burada boğularak öldü ancak tüm tedbir almamıza rağmen vatandaşlarımız duyarsız ve macere peres bir şekilde buradan denize adlatamaya devam ettiler bizim insanlarımız hayel pres ve macerecı olduğu müddetce burada ölen insanların sayısı gün geçtikte artacaktır bu nedenle vatandaşlarımızın bir an önce gerçekçi olmaları gerekmektedir