20
Mayıs
2024
Pazertesi
KANDIRA - KOCAELİ
Belediye Sayfaları

Kocaeli Valisi Ata Kandıra'da

Kocaeli Valisi Erdal Ata, beraberinde daire müdürleri ile birlikte Kandıra İlçesi'nde bir dizi incelemelerde bulundu. İncelemeleri sırasında okulun duvarının yamuk yapıldığını gören Vali Ata, duvarın yıkılarak yeniden yapılmasını istedi.

Vali Ata, beraberinde Bayındırlık İl Müdürü Süleyman Tüyer ve İl Milli Eğitim Müdürü Hayrettin Gürsoy'la, yapımı devam eden Kandıra Anadolu Lisesi'nde incelemelerde bulundu. Bir süredir geçici kabulünü imzalamadığı okulun duvarının yamuk yapıldığını gören Vali Ata, Bayındırlık İl Müdürü Tüyer'e nedenini sordu. Vali Ata, Bayındırlık İl Müdürü Süleyman Tüyer'e, "Müdür bey imalat hatalı, beton zemin eğri büğrü, duvar yamuk yumuk. Biz buraya para veriyoruz. Derhal işçilik hatalarını giderin" dedi.

Vali Ata, bahçe içindeki merdivenin de yamuk yapıldığını görmesi üzerine "Bizim müteahhitlerimiz müteahhit değil, mühendislerimiz de mühendis değil. Müdür bey, senin kontrol mühendislerin ağzını açarak mı bu inşaata bakıyor? İş yapılıp bitiyor, sonra müteahhitler ile sorunlar yaşıyoruz. Herkes işini dikkatli yapsın. Hatalı olan yerleri kırıp yeniden yapmadan geçici kabulü imzalamayı kabul etmiyoruz" diye konuştu.

Okuldaki incelemelerinin ardından kaymakamlığa geçen Vali Ata, burada yaptığı açıklamada, Kandıra Anadolu Lisesi'nin çevre düzenlemesi için daha önceden bir ihale yapılmıştı. Kandıra Kaymakamımız yapım hataları olduğu hakkında bilgi verince geçici kabulü imzalamadık. Kendimde yerinde görmek istedim. Ama maalesef güzel yapılmamış. Onlar düzenlene kadar herhangi bir ödeme yapılmayacaktır. Düzeltildikten sonra ödeme yapılacak. Müteahhitlerimiz işlerini düzgün yapsınlar, idareyi uğraştırmasınlar. Biz işini düzgün yapan müteahhitlere her konuda yardımcı oluruz" dedi.

KOCAELİ - İHA
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2004 Çarşamba 22:45:23
Güncelleme :22 Mayıs 2005 Pazar 12:32:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?