26
Mayıs
2024
Pazar
KANDIRA - KOCAELİ
Belediye Sayfaları

Köylere kişi başı 1500 TL yatırım

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili İlyas Şeker, Kandıra'nın köylerine yaptığı ziyarette, köylere kişi başına bin 500 TL yatırım yapıldığını, bu rakamın şehir merkezlerinde kişi başına düşen ortalama hizmetten daha fazla olduğunu belirtti.

Başkan Vekili Şeker, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan hizmetler ile köylülerin yüzünün güldüğünü belirterek, "Köylerimiz hak ettiği ilgiyi Büyükşehir zamanında görmüştür. Geçen süre zarfında köylerimizin çehresi değişti. Artık hiçbir köyümüzde çöp sıkıntısı yok, köylere yaz kış rahatlıkla ulaşabiliyoruz, ilaçlama çalışmaları sayesinde ise köylümüz rahat bir nefes alıyor" dedi.

Köylerde içme suyu çalışmalarının da hızla devam ettiğini hatırlatan Şeker, "Köylerimiz kent konforuna kavuşuyor" ifadesini kullandı. Köylerde gerçekleştirilen çalışmaları vatandaşlara anlatan Şeker, Büyükşehir Belediyesi'nin sadece Çamkonak Köyü'ne yaptığı yatırımların 334 bin lira tuttuğuna dikkat çekerek, "Köylerde kişi başına ortalama bin 500 TL yatırım yapıldı. Bu rakam şehir merkezlerinde kişi başına düşen ortalama hizmetten daha fazla" dedi.

Şeker şunları söyledi:

"Şehir merkezlerinde bir yol yaptığınız zaman yüzlerce hane ve işyeri bu yoldan faydalanıyor. Oysa köylerde her ev için bir yol yapıyoruz. Köylerde daha fazla harcama yapılmasına rağmen hizmet daha geç vatandaşımıza ulaşabiliyor. Burada ise vatandaşlarımızın anlayışını bekliyoruz".

Büyükşehir Belediyesi bünyesinde veteriner ve ziraat mühendisleri istihdam edileceğini söyleyen Başkan Vekili Şeker, "Bu veteriner ve ziraat mühendisleri sorumlu oldukları köylerde vatandaşları eğiterek tarımda ve hayvancılıkta bilimsel yöntemlerin kullanılmasını teşvik edecek. Bunun yanı sıra bu personeller köylünün toprağını test ederek, vatandaş hangi tür ilaç, gübre kullanmalı, toprağında hangi mahsulleri yetiştirmeli gibi pek çok konuda vatandaşları yönlendirecek" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Mart 2009 Perşembe 17:22:33
Güncelleme :12 Mart 2009 Perşembe 17:26:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?