18
Mayıs
2024
Cumartesi
KANDIRA - KOCAELİ
Belediye Sayfaları

Sahillere 'Hayat Kurtarma Timi'

KANDIRA SAHİLLERİNE HAYAT KURTARMA TİMİ

Kandıra sahilinde Hayat Kurtarma Timi, yaz sezonu sonuna kadar can kurtarmaya devam edecek.

Kandıra sahillerinde görev yapan kurtarma timi, sezon sonuna kadar görev başında olacak. Yaz sezonunun açılmasıyla birlikte Cebeci, Kumcağız, Bağırganlı, Seyrek ve Sarısu`da boğulma tehlikesi geçiren 333 kişiyi kurtaran Kocaeli İtfaiyesi ve gönüllülerden oluşan ekip, yaz sezonu sonuna kadar hayat kurtaracak.

Geçtiğimiz hafta sonu görevlerini başarıyla tamamlayarak, evlerine dönen ekiplerin yerine yeni ekipler görev aldı. Kocaeli İtfaiye Dairesi Başkanlığı'na bağlı ekipler ile Kocaeli İl Afet ve Acil Durumlar Müdürlüğü, AKUT Kocaeli Şubesi, Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği, Gönüllü İtfaiyeciler ve diğer gönüllüler, 2005 yılından bu yana Kocaeli sahillerinde kurtarma görevi yapıyor.

Bunun dışında tansiyon ölçümü, kramp, kalp ve aralanma gibi olaylara da ekipler, anında müdahale etti. Kocaelililerin can güvenliği için 24 saat aralıksız bekleyen itfaiye erleri, hafta sonları da Kandıra sahilinde nöbet tutuyor. Kocaeli İtfaiyesi`nin gönüllülerle birlikte görev yaptığı hafta sonlarında hiç kimse boğulmazken, Kandıra İlçe jandarma Komutanlığı`nın verilerine göre Kandıra sahillerinde 2010 yılında 7 kişi can verdi.

KANDIRA SAHİLLERİNE HAYAT KURTARMA TİMİ
İHA
Yayın Tarihi : 14 Ağustos 2010 Cumartesi 11:45:00
Güncelleme :14 Ağustos 2010 Cumartesi 12:59:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?