18
Mayıs
2024
Cumartesi
KANDIRA - KOCAELİ
Belediye Sayfaları

Yıkım yeniden başlıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin aldığı yıkım kararı sonrasında, Kandıra'da sahildeki evlerinin tapusu olmayan vatandaşlarda gergin bekleyiş sürüyor.

Kandıra Çamkonak Köyü Zeytinli mevkiinde geçtiğimiz hafta yıkılan 27 villadan sonra vatandaşların, eşyalarını boşaltmak için zaman istemeleri üzerine belediye ekipleri, yıkıma ara vermişti. Ancak yıkımın tekrar başlayacağı haberine alan villa sahipleri, çocuklarıyla birlikte yazlıklara akın etti.

Senenin büyük bir bölümü kimsenin oturmadığı yazlık evler, yıkım kararının alınmasıyla birlikte tamamen doldu. Vatandaşlar bir taraftan yazlıklarının içindeki eşyaları toplarken, diğer taraftan evlerinin yıkılmaması için mücadele edeceklerini ifade etti.

Yıllarca çalışıp biriktirdikleri paralarla kendilerine yazlık aldıklarını söyleyen vatandaşlar, "Hiçbir tebligat yapmadan, uyarmadan eşyalarıyla birlikte evleri üzerimize yıktılar. Biz bu ülkenin vatandaşı değil miyiz? Madem buraya ev yapmak suç, o zaman neden elektrik, su verdiler? Niye çöpümüzü topluyorlar?" diyerek tepki gösterdi.

Arsaları muhtar senediyle satın aldıklarını da söyleyen vatandaşlar, "Zenginlere ait villalara dokunulmuyor. Biz yeniden para ödemeye hazırız. Yeter ki evlerimizi yıkmasınlar" diye konuştu.

Yazlık sakinleri, Bölge İdare Mahkemesi’ne başvurarak yürütmenin durdurulmasını isterken, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin ise evlerin orman arazisine yapılması nedeniyle yıkım konusunda kararlı olduğu gözlendi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2005 Çarşamba 13:42:46
Güncelleme :30 Kasım 2005 Çarşamba 18:47:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
NESE KILIC IP: 81.215.200.xxx Tarih : 8.08.2005 10:50:01
Yıkıma magruz kalan ve mucadelemızı sonuna kadar surdureceklerden bırıyım. 1966 senesınden berı orman olmayan bılırkısı raporları ıle de tekrar agaclandırmaya ve orman olma ozellıgıne sahıp olmayan bu yerler ıcın evlerı yıkıp bırılerıne peşkeşmı cekilecek buralar dıye ınsanın aklına soru gelmez mı ?? umarım boyle olmaz!!! mucadelemız devam edecek. Muhtarlar alım satımlarda hıc bır uyarı yapmazken(cunku oralar koy ve koylerde muhtar ımzalı satıs tapu yerıne gecer ) , elektrık,su,kanalızasyon alt yapı hızmetı sunulurken kocaelı beledıyesı neredeydı ??? Kandıra da 4000 tane bu sekılde ev oldugu belırtılmekte. Bu evler 1.gece de mı yapıldı ?? Orman Mudurlugu Kocaelı Beledıyesı neredeydı ????? Nıcın o zaman bu ınsanlar uyarılmadı da aradan 39.sene sonra karsımıza yıkım ıle cıkıyorlar. AKP'ye evlerımızı basımıza yıksın dıye mı oy verdık ?? Demek kı bunun ıcın oy vermısız yazıklar olsun bıze.Tekrar orman olması ımkansız bu yerler ıcın ıstedıgımız tek sey paramızı odeyıp tapularımızı almaktır. Insanların bu kotu ruhsal durumdan bır an once kurtulmalarıdır. Bu davamızı T.C.mahkemelerınde sonuna kadar savunucaz. Gerekırse Insan Hakları Mh. basvuracagız. Sn.R.Tayyıp Erdogan'dan bu yasayı cıkarmasını T.C.vatandası olarak halkına sahıp cıkmasını ıstıyoruz. Veya bır heyet gonderıp ınceletmesını ve oraların orman mı yoksa koskaca bır sehır mı oldugunun kararını vermesını rıca edıyorum. Saygılarımla ,