25
Mayıs
2024
Cumartesi
KARAMÜRSEL - KOCAELİ

Acılı aileden hastaneye çelenk

Karamürsel Devlet Hastanesi'nde fıtık ameliyatı olduktan sonra hayatını kaybeden 8 yaşındaki İlayda Demir'in evinde gözyaşları sel oldu. Kızın ailesi, cenazeden önce hastaneye siyah çelenk bıraktı.

Ailesi tarafından organları bağışlanan minik İlayda'nın cenazesi, Karamürsel'deki evlerinin önüne getirildi. Babaannesi tarafından tabuta minik İlayda'nın okul önlüğü asılırken, annesi Ayşegül Demir'in feryatları yürekleri parçaladı. Bir süre tabuta sarılarak ağlayan Ayşegül Demir'i eşi Yener Demir teskin etmeye çalıştı.

Baba Yener Demir, kızının basit bir fıtık ameliyatı için Karamürsel Devlet Hastanesi'ne yattığını, ameliyatın ardından bir daha uyanamadığını belirterek, "Kızımda kalsiyum ve potasyum eksikliği varmış. Bunu anlayamadılar. Ameliyat sonrasında karaciğerinde ödem oluştu ve kızım hayatını kaybetti. Sorumlulardan davacıyım" ifadelerini kullandı.Yener Demir, kızının okulda yaptığı gösteri ile İsmail YK'nın şarkısıyla oynarken çekilen görüntülerini izlerken gözyaşlarına boğuldu.

İlayda'dan geriye, artık bir daha oynayamayacağı oyuncakları ve eline alıp okuyamayacağı kitapları kaldı. Evin önünde yapılan duada, İlayda'nın anne ve babası birbirlerine tutunarak ayakta durmaya çalıştı. Babaanne Sabahat Demir ise sorumlulardan hesap sorulmasını istedi.

Baba Yener Demir ve yakınları, cenaze namazı öncesi Karamürsel Devlet Hastanesi'ne giderek siyah çelenk bıraktı. Çelenk bırakma sırasında İlayda'nın halası Hidayet Toksoy ve dayısı fenalık geçirdi. Karamürsel Devlet Hastanesi önünde fenalık geçiren hala, hastaneye güvenmediklerini belirten yakınları tarafından sağlık ocağına götürüldü.

Bu arada, çelenk bırakma sırasında aileye destek olmak amacıyla bir konuşma yapan siyasi parti temsilcisi ise ailenin yakınları tarafından protesto edildi.
Minik İlayda, Karamürsel Merkez Camii'nde kılınan cenaze namazını müteakip Karamürsel Mezarlığı'na defnedildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Mart 2009 Çarşamba 17:09:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?