18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARAMÜRSEL - KOCAELİ

Başpehlivan Ekrem Yavuz

Üç bini aşkın güreş severin izlediği, toplam 267 güreşçinin katıldığı geleneksel 24. Altınkemer Yağlı Pehlivan Güreşlerinde Başpehlivanlığı Ekrem Yavuz kazandı. Kırkpınar'da boy gösteren 30 Başpehlivanın katıldığı güreşler kıran kırana geçti.

Karamürsel Belediyesince düzenlenen Geleneksel Karamürsel 24. Altınkemer Yağlı Pehlivan Güreşleri 2 Temmuz Cumartesi günü Karamürsel de yapıldı.

Toplam 267 güreşçinin katıldığı Güreşlerde Başpehlivanlığı, 644. Kırkpınar Başpehlivanı Şaban Yılmaz, Gökhan Arıcı, Ekrem Yavuz, Vedat Ergin, Sezgin Yüksel, Eyüp Ünlü, Kenan Şimşek, gibi başpehlivanların kıran kırana geçen mücadeleleri sonucunda rakibi Sezgin Yüksel’i açık düşürerek yenen Ekrem Yavuz elde etti.

Karamürsel 24. Altınkemer güreşlerine her yönüyle ilgi büyük olurken, güreşlere, DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, Kocaeli Eski Senatörü Nazmi Oğuz, Kocaeli eski Milletvekili İsmail Kalkandelen, Karamürsel Kaymakamı Ramazan Mangaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Ereğli, Altınova, Kaytazdere, Kızderbent, Akçat ve Dereköy Belediye Başkanları güreşleri coşkuyla izlerken Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Devlet Bakanları’da telgraf göndererek kutlamada bulundular.

Mükemmel bir organizasyona sahne olan Karamürsel 24. Altınkemer Yağlı Pehlivan Güreşlerinde ağalığı 65 Milyar liraya Levent Erdoğan aldı. 25. Karamürsel Altınkemer Güreşleri Ağalını Karamürsel Levent Erdoğan Güreş Kulübü Başkanı ve ünlü işadamı Levent Erdoğan oldu.

Karamürsel Altınkemer Yağlı Pehlivan Güreşlerinde tertip komitesince Karamürsel’li merhum gazeteci Mehmet Tören anısına verilen özel ödülü güreşlerde en centilmen seçilen Erkan Ertan aldı. Erkan Ertan’a ödülünü DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım ve merhum Mehmet Tören’in çocukları Murat ve Ümit Tören birlikte verdiler.

Karamürsel Belediye ve Tertip Komitesi Başkanı İsmail Yıldırım, 24. Altınkemer Güreşlerinin Kırkpınar’ı aratmadığına dikkat çekerek gösterilen ilgiden dolayı herkese teşekkür etti.

Başkan Yıldırım, 24. Altınkemer Güreşlerine katkıda bulunanlara ve DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar’a birer plaket verdi.

Geleneksel 24. Karamürsel Altınkemer güreşlerinde boylarında dereceye giren pehlivanlarda şöyle:

Sembol :

1- Oğuzhan Turgut

2- Gencay Erbalta

3- Furkan Keskin


Minik I : Minik II :
1- Serhat Yılmaz 1- Ercan çağlayan
2- Ozan Karatepe 2- Serhat Baykır
3- Erhan Bilgiç 3- Mete Karabatan



Tozkoparan : Teşvik :
1- Kazım San 1- Semih Yılmaz
2- Ercan Özbaş 2- Furkan Dikbayır
3- Yunus Kahraman 3- Sertaç Soyaltaş

Deste Boy : Ayak :
1- Serkan Karatepe 1- Yavuz Karacan
2- Vedat Öztorun 2- Selçuk Şahin
3- Bekir Çağlayan 3- Mustafa Cin


Küçükorta :
1- Feridun Çatak

2- Senay Güngör

3- Bekir Çağlayan



Büyük Orta :

1- Erkan Ertan

2- Mustafa Yenisancak

3- Kaan Kaya



Başaltı :

1- Recep Tosun

2- Ragıp çakan

3- Murat Aydoğdu

BAŞ :
1- Ekrem Yavuz

2- Sezgin Yüksel

3- Vedat Ergin

İHA
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2005 Cuma 11:05:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?