24
Mayıs
2024
Cuma
KARAMÜRSEL - KOCAELİ

Belediyeden 'Acil Eylem Ekibi'

Karamürsel Belediyesi, olası bir deprem veya doğal afete hazırlıklı olmak için Belediye bünyesindeki personelle Acil Eylem Ekibi oluşturdu. Oluşturulan ekip, İlçe Sivil Savunma Müdürlüğü uzmanları nezaretinde sivil savunma eğitimimi alacak.

Belediye Kültür Merkezinde bir hafta boyunca sinevizyon desteğiyle sürecek olan teorik ve uygulamalı eğitimde, Sivil Savunma Genel Konuları, Afet Yönetim Planlaması, Arama Kurtarma, İlk Yardım ve genel uygulama tatbikatı yapılacak.

Ülkemizin deprem bölgesi kuşağında olduğunu ve çeşitli bölgelerinde sık sık depremlerin yaşandığına dikkat çeken Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, “17 Ağustos 1999 yılında yaşamış olduğumuz deprem felaketinde birçok canımızı yitirdik. Yaşadığımız bu acı tecrübe nedeniyle olası bir deprem veya doğal afete hazırlıklı olmak için Belediyemiz bünyesinde Acil Eylem Ekibi oluşturduk. Oluşturulan ekibimiz Sivil Savunma Müdürlüğü uzmanlarından alacakları teorik ve tatbiki eğitimler neticesinde daha bilinçli bir şekilde derem veya doğal afete müdahale edecekler.” Dedi.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2005 Perşembe 12:32:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?