18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARAMÜRSEL - KOCAELİ

Fakülte için kenetlendiler

Karamürsel’in sosyal ve ekonomik anlamda gelişmesi için projeler üreten Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım’ın Denizcilik Fakültesi Binası için düzenlediği toplantıda Karamürsel’liler bir araya geldi.

Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, Karamürsel’e yapılması düşünülen YÖK tarafından da onaylanan 4 yıllık “Barbaros Hayrettin paşa Denizcilik Fakültesi”yle ilgili bir toplantı düzenledi. Karamürsel’i bir eğitim kenti haline getirmeyi düşünen Başkan Yıldırım’ın ‘En büyük hayalim’ dediği ve projelerini hazırlattığı

4 yıllık Denizcilik Fakültesi’nin hayata geçirilmesi için düzenlediği destek toplantısına Kaymakam Ramazan Mangaloğlu, Denizcilik Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Ergün Öztürk, Belediye ve İl Genel Meclis Üyeleri, Siyasi Parti İlçe Başkanları, Oda ve Dernek Başkanları, sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin katıldılar.

Karamürsel Belediye Başkanlığının 2005 yılı öncelikli yatırım projesi olan ve Belediye Meclisincede öncelikli ilk proje olarak kabul edilen Barbaros Hayrettin Paşa Denizcilik Fakültesi İnşaatı Projesine destek toplantısını açan Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, yerel yönetimlerle ilgili çok yoğun değişimler yaşandığını belirterek, yeni yasal düzenlemelerle proje ve altyapı yatırım ve finansmanların Kocaeli Büyükşehir Belediyesine geçtiğini bu nedenle ilçe için çok önem atfettikleri Kocaeli Üniversitesine bağlı 4 Yıllık Denizcilik Fakültesi Okul İnşaat projesine, Büyükşehir Belediyesince Karamürsel’e 2005 yılı için ayrılan 4 Trilyonluk kaynağın transferine destek verilmesini istedi.

Eğitim kenti olmasını istedikleri Karamürsel’in böyle bir projeye ekonomik ve sosyal açıdan çok ihtiyaç duyulduğunu anlatan Başkan Yıldırım, özetle şunları söyledi. “Kocaeli Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Baki Komsuoğlu’nun Okul projesinin uygulanmasını beklediklerini ve desteğin sürdüğünü belirtmesi, bu hususta elimizi çabuk tutmamızı gerektiriyor. Hayalimizi gerçeğe dönüştürme aşamasındayız. Şayet Büyükşehir Belediyesi yatırım ödeneğini bu proje için transfer etmeyi kabul ederse, 4.5 Trilyona biz bu okulu inşa ederiz. Bu konuda Karamürsel, kurum, kuruluş ve halkıyla Büyükşehir Belediyesi ve Başkan İbrahim Karaosmanoğlu’ndan destek bekliyor. Büyükşehir bize bu yolu açmalı. Kamuoyunun gücü bunu yaptırabilir. İlçemizde siyasi ve kitlesel bir desteğin oluştuğunu görmekteyiz. Bu desteği hep birlikte Büyükşehir Belediye başkanı Sayın İbrahim Karaosmanoğlu’ndan randevu alarak, kendisine ikna gücümüzü kullanarak iletmek arzusundayız. Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın İbrahim Karaosmanoğlu, ilçenin bu ortak ve güçlü telebini mutlaka değerlendirecektir. Buna yürekten inanıyorum.” İsteklerinin topluma malolmuş projenin hayata geçirilerek Karamürsel’in geleceğini kurtarmak olduğunu kaydeden Başkan Yıldırım, “Projenin gerçekleştirilmesi esastır. Bunu Büyükşehir Belediyemiz yapsın ve onun eseri olarak hizmetlerini sürdürsün. Biz bundan kıvanç duyarız.” dedi.

Toplantıya katılan siyasi parti ilçe başkanları, İl Genel ve Belediye Meclis Üyeleri, sivil toplum örgütleri temsilcileri toplantıda söz alarak, böyle bir birlikteliği sağladıkları ve toplantıyı düzenledikleri için Başkan Yıldırım’a teşekkür ettiler ve Fakülte Binası projesini desteklediklerini ifade ettiler.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Mart 2005 Cuma 13:38:37
Güncelleme :4 Nisan 2005 Pazartesi 11:29:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?