18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARAMÜRSEL - KOCAELİ

Haketmek Gerek

Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan Cumartesi günü İlçemizi ziyaret ederek Dereköy Beldesinde arsası, binası ve iç donanımı Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Gazanfer Bilge tarafından yapılan, ayrıca yine arsası Gazanfer Bilge tarafından bağışlanıp binası Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından yapılan 550 kişilik öğrenci yurdunun açılışlarını yaptı. Törene Başbakanımız ve eşinin yanısıra Bakanlarımız da iştirak etti. Arka arkaya açılan Yüksekokul ve yurt binası bizlere şu cümleleri söyletti. “Allah her İlçeye ve her Beldeye Gazanfer Bilge gibi kendini eğitime adamış insanlar nasip etsin”. Karamürsel’e de...

Dereköy’de yapılan törenlerin ardından Başbakanımız ve beraberindekiler Karamürsel Kalıcı Konutlarına geçerek orada da anahtar teslim töreni gerçekleştirdiler. Törenin başlamasının ardından ev sahipliğini üstlenen Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım’ın yapmış olduğu muhteşem konuşmayı dinlemenizi isterdim. Yıldırım az ve çok öz yaptığı konuşmasında Erdoğan ve Bakanlara yeterli mesajı verdi. Şirin İlçemizin Osmanlı’nın ilk tersane şehri olarak tarihteki yerini aldığını belirten Yıldırım; Böyle tarihi sorumluluklar üstlenmiş bir İlçe’de yaşamaktan son derece mesut ve bahtiyar olduğumuzu belirtti. Ayrıca Yıldırım sanayileşme şansı bulunmayan Karamürselimizde gelişimin temel taşlarından birini oluşturacak eğitim kent projesi kapsamında yapımı planlanan denizcilik fakültesi için Başbakanımızdan yardım ve destek istediklerini belirtti. Konuşmaların ardından ise Belediye Başkanımız Yıldırım, Başbakan Erdoğan’a plaket sunarak Karamürsel sepeti hediye etti.

Karamürseldeki ekonomik sıkıntının aşılması için herkes tarafından kabul edilen en gerçekçi çözüm olan üniversite kenti projesine Yıldırım bu konuşmasıyla birkez daha sahip çıktı. Şimdi sıra hepimizde. Esnafından siyasetçisine, emeklisinden bürokratına herkes bu yolda üzerine düşenleri yapmalı.

Karamürsel’e bağlı Beldelerden Dereköy’de bile bunca işler yapılırken, İlçemizde neden olmasın. Yokmu bu işin kompedanı olabilecek bir kişi veya kurum. Hazır eğitime %100 destek kampanyası ile eğitime yapılan yatırımların tamamı vergiden düşürülürken, Başbakanın bizzat ilgilendiği bu kampanya bence İlçemiz içinde çok faydalı olabilir. Ama, Belediyesi, Siyasileri, Esnafı, Halkı hep birlikte bunu ister ve bunun için çalışırsak.

.

Hepinizi seviyorum

Dostça Kalın...

Türkan Kaya
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2004 Çarşamba 14:34:58
Güncelleme :9 Aralık 2004 Perşembe 19:21:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?