26
Mayıs
2024
Pazar
KARAMÜRSEL - KOCAELİ

Hem öğrenip, hem kazanıyorlar

Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, önceki gün Kültür Sitesinde çalışmalarını sürdüren takı tasarım kursunu ziyaret etti.

Karamürsel Belediyesi Kültür Müdürlüğü tarafından daha önce açılan ve halen devam eden İngilizce,Tezhip-Minyatür, Türk Sanat Müziği Koro-Enstrüman, Türk Halk Müziği Koro-Bağlama, Ahşap Oyma, Satranç, Resim, Gitar kurslarının yanı sıra yeni açılan Yoga (Meditasyon ve Yaşam Sanatı), Halk Oyunları, Dekoratif Süsleme, Çini İşlemeciliği, Takı tasarım ve Kırkyama kursları çalışmalarını aralıksız sürdürüyorlar.

Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, önceki gün Kültür Sitesinde çalışmalarını sürdüren takı tasarım kursunu ziyaret etti. Başkan Yıldırım, ziyaretinde kurs öğretmeni Sema Karacakaya nezaretinde eğitimlerini sürdüren kursiyerlerin yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler aldı ve yapılan çalışmaları büyük beğeniyle izledi. Belediye bünyesinde açılan takı tasarım kursunun ardından ilçe genelinde bu alanda bir çok işyerinin açıldığına dikkat çeken Başkan Yıldırım, “Kurslarımızda eğitim gören hanımefendiler hem el becerilerini geliştiriyorlar, hem de ev ekonomisine de katkıda bulunuyorlar. Bundan biz yöneticiler büyük haz duyuyoruz” dedi.

Karamürsel Belediyesi Kültür Müdürlüğünce açılan değişik branşlardaki bu kurslara katılan 320 kursiyer, Belediye Kültür Sitesinde uzman öğretmenlerinin nezaretinde çalışmalarını sürdürüyorlar. Kurslarda elde edilen bilgi ve becerilerin önemine değinen kursiyerler, “Hayatımızda önemli ve sanatsal bir boşluğu dolduran bu kurslarda hem boş zamanlarımızı değerlendiriyoruz, hem de Kültürel faaliyetlere katılarak ufkumuzu genişletiyoruz, bize bu imkanı sunan başta Belediye Başkanı İsmail Yıldırım‘a ve Karamürsel Belediyesine teşekkür ederiz" dediler.

Belediye Kültür Müdürlüğünün açmış olduğu kurslara katılan kursiyerler, çalışmalardan oldukça mutlu olurken kursların bitiminde eserlerini sergileme fırsatı da bulabilecekler.
Kenthaber
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2005 Cuma 11:42:36
Güncelleme :4 Mayıs 2005 Çarşamba 15:17:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?