18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARAMÜRSEL - KOCAELİ

Karamürsel' de Kırkpınar' ın rövanşı yapıldı

 Karamürselin kurtuluşu nedeniyle düzenlenen etkinlikler çerçevesinde yapılan ve yıllardan beri süregelen Geleneksel 23. Karamürsel Yağlı Güreşlerini Karamürselli Ekrem Yavuz kazandı. Yavuz yarı finalde Antalyalı güreşçi Recep Çakır’ı elerken finalde de İzmitli Sezgin Yüksel’i yenerek finale gelen Karamürselli Gökhan Arıcı’yı yendi. Yavuz tarihi Kırkpınar güreşlerinde çeyrek finalde Kırkpınar Güreşlerini kazanan Recep Kara’ya yenilmişti.

Karamürsel Yağlı güreşlerine ilgi bu yıl fazlaydı. Karamürselli Ahmet Taşçı, Ekrem Yavuz, Gökhan Arıcı gibi başpehlivanların yanısıra Kenan Şimşek, Cengiz Elbeye, Ziya Ünlü gibi Ermeydanının yıldızları da Karamürseldeydi. İzmitli ünlü güreşçi Sezgin Yüksel’de yatmakta olduğu cezaevinden izinli olarak geldiği Karamürsel' de Adalet Bakanlığı adına güreşti.

Güreşlere toplam 277 başpehlivan katılırken baş güreşlerinde ise Kırkpınar' da olduğu gibi 32 güreşçe kıran kırana mücadele etti. Ermeydanının efsanevi ismi Karamürselli Ahmet Taşçı ilk turda galip gelmesinin ardından gençlere yol açmak amacı ile güreşlerden çekildi.




Türkan Kaya
Yayın Tarihi : 22 Temmuz 2004 Perşembe 14:59:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?