22
Mayıs
2024
Çarşamba
KARAMÜRSEL - KOCAELİ

Karamürsel halkı bu yaz plaja koşacak

İzmit Körfezinin en uzun ve güzel sahil şeridine sahip olan Karamürsel, bu yaz plajına kavuşuyor. Karamürsel halkının yıllardır eksikliğini hissettiği halk plajının yeniden hayata geçirilmesi için Karamürsel Belediyesinin başlattığı çalışmalar aralıksız sürüyor.

Yıllar önce körfez halkının büyük ilgi gösterdiği fakat zamanla tamamen yok olan halk plajını tekrar faaliyete geçirmek için çalışmalara başlayan Karamürsel Belediyesi, Karamürsel’in girişinde bulunan eski plajın bulunduğu alanda daha önce yapılan dolgu alanlarını tekrar geri çıkartarak halk plajını eski haline döndürüyor.

Denizle özdeşleşmiş Karamürsel halkının yıllardır denize hasret kaldığına dikkat çeken Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, “Karamürsel halkı, İzmit körfezinin kirliliği ve yıkılan halk plajı nedeniyle yıllardır denize hasret kalmış, denize girmek için ilçe dışına dahi gitme gereği hissetmişlerdir. Denizle özdeşleşmiş Karamürsel halkının yıllardır eksikliğini hissettiği ve projelerimiz arasında olan halk plajını faaliyete geçirmek için çalışmalara başladık. Bu yaz hizmete girecek olan halk plajı ile ilçemiz halkı plajına kavuşmuş olacak. İzmit körfezinin temizlenmesiyle beraber ilçemiz halkı ve civar beldelerdeki insanlar bu plajdan faydalanabilecekler. Halk plajının tamamlanmasının ardından belediyemize ait bulunan Altınkemer tesislerinin bulunduğu bölgeye de dinlenme ve mesire alanları yapılarak yine halkımızın hizmetine sunulacak” dedi.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2005 Çarşamba 11:35:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?