25
Mayıs
2024
Cumartesi
KARAMÜRSEL - KOCAELİ

Kirliliğe aldırmıyorlar

Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde bunaltıcı sıcaklar çocukları denize döktü. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Karamürsel sahilinde yapılan plaj ve yeşil alan düzenlemesi büyük rağbet görüyor. Karamürsel'de sıcak havaları fırsat bilen gençler, plaj yanındaki iskelenin üzerinden denize atlayarak, bulanık suya ve kirli plaja aldırış etmeden yüzüyor.

Yapılan plaj düzenlemesi ile bölgeye getirilen bir miktar kumun yetersiz olduğunu belirten gençler, "Sahile biraz daha ince kum takviyesi yapılabilir. Ayrıca Karamürsel Belediyesi temizlik işleri çalışanları da Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği bu park ve plajda zaman zaman denizden sahile vuran plastikleri ve çöpleri temizlerse, Ege sahillerini aratmayacak güzellikte bir plaja sahip olabileceğiz.

O zaman burada güneşlenip bronzlaşabiliriz. İskeleden denize atlayarak serinliyoruz. Ancak zaman zaman rüzgarın durumuna göre sahil şeridinde suda hafif bulanıklık oluyor. 5-6 gündür denize girmemize rağmen hastalanmamamız suyun o kadar da kötü olmadığını gösteriyor. Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, düzenli aralıklarla kirlilik ölçüm neticelerini kamuoyuna açıklarsa bu konuda bilgi sahibi olabiliriz" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2009 Pazar 13:44:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?