24
Mayıs
2024
Cuma
KARAMÜRSEL - KOCAELİ

Kitap coşkusu

41. Kütüphane Haftası Karamürsel’de de törenle kutlandı. İlçe Halk Kütüphanesinde gerçekleşen törene Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlandı.

Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, Karamürsel Milli Eğitim Müdürü Necati Çimen, Karamürsel Emniyet Müdürü Ahmet Yılmaz, Karamürsel Müftüsü Abdülcelil Çakar, Siyasi Parti Temsilcileri, Okul Müdürleri ve Öğrencilerin iştirak ettiği tören, Kütüphane Müdürü Cemalettin Akçaer’in yapmış olduğu açılış konuşmasıyla devam etti. Akçaer konuşmasında Kütüphane Haftasının ve Halk Kütüphanelerinin amaçlarını belirtti. Kütüphanelerin Evrensel Eğitime Katkıda bulunmak, Öğrencilerin ihtiyaç duyduğu bilgileri temin etmek, Teknik, ilmi ve Sosyolojik güncel bilgileri temin ederek hizmete sunmak, kişilerin kendi kendilerini eğitmelerini kolaylaştırmak, Resmi eğitime Yardımcı olmak gibi kütüphanelerin birçok alanda önemli rol oynadığını belirten Akçaer Karamürsel Halk kütüphanesinin de özelliklerinden söz etti.

Akçaer’in konuşmasının ardından Amiral Karamürsel İlköğretim Okulu Türkçe Öğretmeni Recep Küçük günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Küçük konuşmasında kütüphanelere düşen görevin mutlu tanışmaya zemin hazırlamak ve çocuklara okuma zevkini tattırmak olduğunu belirtti. Ardından Amiral Karamürsel İlköğretim Okulu öğrencilerinden Merve Yücel, Oğuzhan Özcan, Emre Kartal, Cihat Mercan isimli öğrenciler kitap isimli şiirlerini okudular, öyküler anlattılar.

Finalde ise 2004 yılında Karamürsel Halk Kütüphanesinde en çok kitap okuyan kullanıcıların ödül töreni yer aldı. Yetişkinler Kategorisinde en çok kitap okuyan Cuma Yamanoğlu (Emekli Orman Mühendisi), Ayşe Hürriyet Taşçıoğlu (Ev Hanımı), ve Haluk Kaymaz (Üniversite Öğrencisi)’a ödülleri Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım tarafından verildi.

Çocuk Kategorisinde ise Hamdi Ocak (Atatürk İlöğretm Okulu), Nurbanu Turan (Karamürsel Anadolu Lisesi) ve Kerem Taştan (Karamürsel Lisesi)’ a ise ödülleri Karamürsel Milli Eğitim Müdürü Necati Çimen tarafından takdim edildi. Program ikramın yapılmasıyla sona erdi.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 4 Nisan 2005 Pazartesi 11:25:09
Güncelleme :4 Nisan 2005 Pazartesi 11:29:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?