19
Mayıs
2024
Pazar
KARAMÜRSEL - KOCAELİ

Kocaeli-Karamürsel'de yağlı güreşler 3 Temmuz'da

Kocaeli’nin Karamürsel İlçesi’nde her yıl geleneksel olarak yapılan yağlı güreşlerin tarihi, 3 Temmuz olarak belirlendi.

Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım başkanlığında toplanan Güreş Komitesi, Altınkemer Yağlı Güreşleri’nin yapılacağı tarih hakkında görüş birliğine vararak bütçe değerlendirmesi yaptı. Karamürsel Belediyesi Kültür Merkezi’nde yapılan toplantının ardından bir açıklama yapan Başkan Yıldırım, "İlçemizin kurtuluş tarihi olan 4 Temmuz’da yapılacak kutlamalar çerçevesinde programa aldığımız Altınkemer Yağlı Güreşleri’ne bu yıl katılımın fazla olması bekleniyor. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin ardından ilçemizde yapılacak güreşlere, vatandaşlar büyük ilgi gösterecek. Güreş Komitesi ile birlikte bu yılki bütçeyi 50 milyar lira olarak belirledik. Adına yakışır biçimde düzenlenecek olan güreşler, gururumuz olmaya devam edecek" dedi.

Toplantının ardından alt komiteler belirlendi. Bütçe ve Finans Alt Komitesi’nde efsane güreşçi Ahmet Taşcı, Mehmet Özkaplan, Kadir Birlik, Hayati Erdoğan, Erol Tosun, ve Tamer Yalçın görev alırken, Tanıtım ve Organizasyon Komitesi’nde ise Mehmet Tören, Salih Kandır ve Süleyman Yamak yer aldı.

Karamürsel Altınkemer Yağlı Güreşleri’nin ön hazırlık çalışmalarına önümüzdeki günlerde başlanacak.

KOCAELİ-(İHA)
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2004 Pazartesi 16:05:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?