24
Mayıs
2024
Cuma
KARAMÜRSEL - KOCAELİ

Kocaeli'nin sembol ismi Nazmi Oğuz 'dalya' dedi

Kocaeli’nin sembol isimlerinden, eski Milletvekili Nazmi Oğuz, dalya dedi. Kocaeli’nin yetiştirdiği önemli değerlerden biri olan eski Milletvekili Nazmi Oğuz’un 100.ncü doğum günü için Karamürsel’de bir tören düzenlendi.

Karamürsel Belediyesi ve Nazmi Oğuz İlköğretim Okulu Okul Aile Birliği tarafından, Nazmi Oğuz’un yaptırdığı kendi adını taşıdığı Nazmi Oğuz İlköğretim Okulu'nda düzenlenen törene, Karamürsel Kaymakamı Ramazan Mangaloğlu, Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, Dereköy Belediye Başkanı Ali Kocabıçak, Cumhuriyet Savcısı Adnan Mazlum, İlçe Milli Eğitim Müdürü Necati Çimen, Belediye Meclis Üyeleri, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Gazanfer Bilge, İlk Sarı Basın Kartı sahibi bayan gazeteci Muazzez Aruoba, Gazeteci yazarlar Tanju Cılızoğlu, Tarık Bağdat ve öğrenci velileri katıldılar.

Töreni organize eden Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım yaptığı açılış konuşmasında, “Bugün burada çok değerli büyüklerimizle birlikteyiz. Bir tarafta Değerli büyüğümüz sayın Nazmi Oğuz, diğer tarafta Dünya ve Olimpiyat şampiyonu Gazanfer Bilge, bir diğer tarafta da ilk Sarı Basın Kartı sahibi bayan gazeteci Muazzez Aruoba. Bu değerli insanları anlatmak, onların karşısında konuşmak o kadar zorki. Çünkü bu değerli insanların yaptıklarını kelimelerle ifade etmek mümkün değil. Gerek maddi imkanlarını gerekse fiziksel olarak kendilerini ülkelerine adamış insanlar. Bu değerli büyüklerimizin yaptıkları hizmetler bizlere her zaman örnek olmuştur. Bu vesileyle değerli büyüğümüz sayın Nazmi Oğuz’un bu özel gününü kutluyor, sağlıklı daha nice uzun yıllar diliyorum” dedi.

Karamürsel Kaymakamı Ramazan Mangaloğlu’da yaptığı kısa konuşmada, Nazmi Oğuz’un doğum gününü kutladı ve sağlıklı uzun ömürler diledi.

Konuşmaların ardından Nazmi Oğuz’un hayatını anlatıldığı sinevizyon gösterisi yapıldı. Okul Bünyesinde düzenlenen Nazmi Oğuz konulu şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verildi. 2004-2005 eğitim ve öğretim döneminde okul birincisi olan Güler Arslaner ve Neslihan Akbağ’a ödülleri Nazmi Oğuz tarafından verildi.

Karamürsel Belediyesi ve Nazmi Oğuz İlköğretim Okulu Okul Aile Birliği tarafından düzenlenen doğum gününe katılan ve mutluluğu gözlerinden okunan değerli büyüğümüz Nazmi Oğuz doğum günü pastasını Karamürsel Belediye başkanı İsmail Yıldırım ile birlikte kesti.

Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, başta eğitim kurumları olmak üzere Karamürsel’e yapmış olduğu maddi ve manevi katkılardan dolayı Karamürsel halkı adına plaket takdim etti.

Karamürsel Belediyesi ve Okul Aile Birliği tarafından kendisi için düzenlen tören nedeniyle büyük mutluluk duyduğunu belirtti ve kendilerine teşekkür etti. Nazmi Oğuz ayrıca okulun eksiklerinde kullanılmak üzere 2.000 YTL. Bağışta bulundu.

Nazmi Oğuz İlköğretim Okulu öğrencilerinin hazırladığı gösterilerin ardından tören sona erdi.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2005 Cuma 12:42:11
Güncelleme :22 Haziran 2005 Çarşamba 14:53:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
cemre kılıckap IP: 88.240.100.xxx Tarih : 30.09.2008 13:24:23

dedemi kutluyorum