24
Mayıs
2024
Cuma
KARAMÜRSEL - KOCAELİ

Körfez'in iki yakası birleşti

İzmit-Karamürsel arasında sefer yapacak olan "Ertuğrulgazi" ve "Akşemsettin" isimli deniz otobüsleri törenle hizmete başladı.

Karamürsel İskelesi’nde gerçekleştirilen törene, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ile çok sayıda kişi katıldı. Törende açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Karaosmanoğlu, "Seçim öncesi verdiğimiz ’Körfez’in iki yakasını birleştireceğiz’ sözünü tuttuk. Deniz ulaşımı hem ekonomik hem kara trafiğindeki terörü sona erdirecek en büyük etkendir. Dünyanın en gelişmiş ülkelerinde taşımacılığın yüzde 80’i deniz yoluyla yapılırken, ülkemizde yüzde 80 karayoluyla yapılmakta. Oysa deniz daha güvenli. Ben inanıyorum ki, deniz ulaşımı yeterli boyuta gelecektir. Karayollarında yaşanan trafik terörü en aza indirilecektir" dedi.

Karaosmanoğlu törene katılan Kırkpınar Baş Pehlivanı Ahmet Taşcı ile şakalaşmayı da ihmal etmedi. Törenler Sinan Özen konseriyle son bulurken, Başkan İbrahim Karaosmanoğlu, Karamürsel’den kalkan ilk deniz otobüsüyle İzmit’te döndü.

İzmit-Karamürsel arasında deniz otobüsüyle yolculuk 45 dakika sürecek. Büyükşehir Belediyesi, Körfezde 7 iskeleden günde 85 sefer yapacak.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2005 Çarşamba 15:13:07
Güncelleme :11 Mayıs 2005 Çarşamba 11:55:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?