23
Mayıs
2024
Perşembe
KARAMÜRSEL - KOCAELİ

Kütüphanenin isim 'Mürsel Gazi' olacak

Karamürsel Belediyesi, Nisan ayı olağan meclis toplantısı Belediye meclis salonunda yapıldı.

Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım başkanlığında yapılan mart ayı toplantısına belediye meclis üyeleri de eksiksiz katıldılar. 9 Maddelik gündem ile toplanan Karamürsel Belediye Meclisinde ilk olarak bir önceki meclis toplantısında İmar Komisyonuna havale edilen imar tadilatları ile ilgili dosyalar görüşüldü. İmar Komisyonunca hazırlanan raporlar oy birliği ile kabul edildi.

İlçe kamuoyunda uzunca tartışılan Karamürsel İlçe Halk Kütüphanesinin ismi Mürsel Gazi Halk Kütüphanesi olarak değişiyor. Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, ilçe kamuoyunca uzun süre tartışılması ve kütüphane isminin değiştirilmesi konusunda ilçe halkının bu taleplerini Belediye meclis gündemine getirmiş daha sonra da Karamürsel Belediyesi eski Meclis üyelerinden Salih Zeki Almak, kendi adını taşıyan ilçe halk kütüphanesinin isminin değiştirilmesi konusunda dilekçe vermişti.

Belediye Meclisi de konunun görüşülmesi ve Kütüphaneye yeni isim bulunması için İmar komisyonuna havale etmişti. Belediye İmar komisyonunca hazırlanan raporda, Karamürsel’in ortak değerlerine sahip çıkılması çerçevesinde İlçe Halk Kütüphanesi isminin ‘Mürsel Gazi’ olarak değiştirilmesini Belediye Meclisine sundu. Karamürsel Belediye Meclisi Kütüphanenin isminin değiştirilmesini oy birliği ile kabul etti.

Toplantıda daha sonra gündem maddelerinde yer alan imar konuları içeren maddeler imar komisyonuna havale edildi. Karamürsel Belediye Meclisi tatil ayını Ağustos olarak belirledi ve mayıs Meclis toplantısının 3 Mayıs 2005 günü saat 10.00’da yapılmasını kararlaştırdı.


 

 




 

Kenthaber
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2005 Çarşamba 12:13:31
Güncelleme :22 Nisan 2005 Cuma 12:14:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?