18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARAMÜRSEL - KOCAELİ

Pehlivanlar, 'Altın Kemer' için Edirne'ye gitti

24 Haziran Cuma günü başlayacak olan tarihi 644. Kırkpınar Yağlı Pehlivan güreşlerine katılmak üzere hazırlıklarını tamamlayan Karamürsel Belediyesi pehlivanları dün Edirne’ye gitti.

Aralarında Altın Kemer sahibi Ahmet Taşçı’nında bulunduğu güreşçiler ilk önce Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım’ı makamında ziyaret ettiler. Daha sonra Belediyesince Karamürsel Alp Paşanın türbesinde uğurlama töreni düzenlendi.

Karamürsel Belediye başkanı İsmail Yıldırım, Başkan Yardımcıları Ali Karacan, Erdoğan Özdemir, İl Genel ve Belediye Meclis Üyeleri, Siyasi Parti ilçe Başkanları, Karamürsel Güreş Ağası Şeref Cep ve Karamürsel’li vatandaşlar katıldığı uğurlama töreninde İlçe Müftülüğünce dua yapıldı ve güreşçilerin er maydanında başarılı olmaları ve Karamürsel’e geçmiş yıllarda olduğu gibi madalyalarla dönmeleri temenni edildi.

Yapılan töreninin ardından Karamürsel’li güreşçiler dualarla Edirne’ye uğurlandı. Uzun zamandır çalışmalarını aralıksız sürdüren Altın Kemer sahibi Ahmet Taşçı ve diğer güreşçiler Kırkpınar için oldukça iddialı olduklarını söyleyerek, “ Bu yıl da Kırkpınar’a Karamürsel’in damgasını vuracağız,” dedi.

Cuma günkü açılış törenine katılacak olan Altın Kemer sahibi Ahmet Taşçı, Kırkpınar’a gitmeden önce, bu yıl Altın Kemer’i tekrar Karamürsel’e getireceklerini belirterek, “Ekip olarak çok iyi hazırlandık. Altın Kemer için son provamızı yaptık, Altın Kemer’i tekrar Karamürsel’e getireceğiz” dedi.

Güreşçilere her türlü desteği sağlayan bulunduran Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, pehlivanları makamındaki kabulünde, pehlivanlara sonsuz güveni olduğunu belirterek, “Bu yılda Kırpınar’da Karamürsel rüzgarı esecek. Altın Kemer ve Altın madalyalarla Karamürsel’e döneceğinize inanıyorum.” dedi.


Kenthaber
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2005 Çarşamba 14:46:30
Güncelleme :29 Haziran 2005 Çarşamba 13:54:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?