18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARAMÜRSEL - KOCAELİ

Saadet Zinciri davasına 4 tahliye

Kocaeli’nin Karamürsel İlçesi’nde saadet zinciri kurdukları iddiası ile tutuklanıp mahkeme önüne çıkan 4 sanık, ilk duruşmada serbest kaldı. Mahkeme heyeti sanıkların tutuksuz olarak yargılanmalarına karar vererek, duruşmayı 29 Mart tarihine erteledi.

Karamürsel Kaymakamı İsmail Aka’nın intiharı sonrasında ortaya çıkan olayla ilgili olarak mahkemede ifade veren sanıklardan Mehmet Özkaplan, ilk ifadesini baskı altında verdiğini söyleyerek, "Bana tokat attılar. İlk ifademi baskı altında verdim. Bu nedenle o ifadeyi kabul etmiyorum. Ayrıca biz kimseyi dolandırmadık" dedi.

Diğer sanıklar Burhan Gülbaş, Hüseyin Gülbaş ve Ercan Özkaplan da kimseden zorla para almadıklarını, aldıkları parayı da borsada kullandıklarını söylediler.

Müdahil avukat Mustafa Türe, Karamürsel Kaymakamı İsmail Aka’nın kendisini 46 yerinden bıçaklamasının mümkün olamayacağını belirterek, İsmail Aka’yı şahsen de tanıdığını kaydetti. Aka’nın ntihar edecek karakterde bir insan olmadığını ifade eden Avukat Türe, olayın cinayet olabileceğini ileri sürdü.

Mahkeme heyeti ise sanıkların tutuksuz olarak yargılanmalarına karar vererek, duruşmayı 29 Mart tarihine erteledi. Tahliye kararının ardından sanık yakınları büyük sevinç yaşadı.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2005 Cuma 13:31:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?