18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARAMÜRSEL - KOCAELİ

Şampiyon gibi karşılandı

644. Tarihi Kırkpınar Güreşlerinde Başpehlivanlığı final müsabakasında güreştiği rakibi Şaban Yılmaz’a şansız bir şekilde kaybeden ve Kırkpınar Başpehlivanlığı 2. olan Karamürsel’li güreşçi Ekrem Yavuz, memleketi Karamürsel’de şampiyon gibi karşılandı. Başpehlivan Ekrem Yavuz’u hemşehrileri Karamürsel’de düzenlenen görkemli bir törenle bağırlarına bastılar.

Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, Karamürsel Belediye Meclis Üyeleri, DYP İlçe Başkanı Hayati Erdoğan, güreşçilerin aileleri ve çok sayıda Karamürsel halkı tarafından uzun bir araç konvoyu ile ilk karşılama Topçular iskelesinde yapıldı, buradan ilçe merkezindeki Mürsel Paşa Anıtına gelindi ve dua yapıldı.

Karamürsel girişinde karşılanan başpehlivan Ekrem Yavuz ve Minik I’de 3. olan Yunus Aslanpay ile Minik III’de 3. olan Ercan Çağlayan ilçe halkının sevgi gösterileri ile şehir turu attıktan sonra, karşılama töreninin yapılacağı Çamlık Aile Çay bahçesine geldiler.

Karşılama törende ilk konuşmaya yapan Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, Başpehlivan Ekrem Yavuz başarılarından söz ederek kendisiyle her zaman gurur duyduklarını, böyle sevinçleri yaşattığı için İlçe halkı adına teşekkür etti. Başkan Yıldırım, “İki gün boyunca Kırkpınar Er Meydanında güreşçilerimizle beraberdik.

O zor şartlar altında güreşçilerimizin almış oldukları başarı takdire şayandır. O bizim gönüllerimizin Başpehlivanıdır. Kırkpınar er meydanına Karamürsel’in damgasını vuran bütün güreşçilerimizle birlikte emeği geçen herkese, bize bu mutluluğu yaşattıkları için Karamürsel halkı adına teşekkür ediyorum. Onlarla ne kadar övünsek azdır. Karamürsel Belediyesi olarak bu güne kadar olan desteğimiz bundan sonra da sürecektir.” dedi.

Başkan Yıldırım, 644. tarihi Kırkpınar Başpehlivanlık güreşlerinde 2. olan Ekrem Yavuz’u ve dereceye giren Minik 1 Boyda 3. olan Yunus Aslanpay ve Minik 3 boyda 3. Olan Ercan Çağlayan’ı kutladı ve hediyelerini (Cumhuriyet altını) verdi.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2005 Çarşamba 13:51:26
Güncelleme :2 Temmuz 2005 Cumartesi 10:59:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?