27
Mayıs
2024
Pazertesi
KARAMÜRSEL - KOCAELİ

Son tarih 1 Haziran

Her yıl Mayıs ve Kasım aylarında iki taksitle ödenen Emlak Vergisi ödemelerinin ilk taksitinin son ödeme tarihi 1 Haziran’da bitiyor.

Ev, arsa ve arazi sahibi olan Emlak Vergisi mükelleflerinin 2009 yılı emlak vergisinin ilk taksitini, 1 Haziran’a kadar Belediye Emlak şefliğine yatırmaları gerekiyor.

Karamürsel Belediyesi geçen yıl başlattığı uygulamayla, emlak vergisini ödeyecek vatandaşlar artık emlak vergilerini bankamatik kartlarıyla da yapabilecekler.

 30-31 Mayıs tarihlerinin hafta sonuna denk gelmesi nedeniyle karamürsel belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü vezneleri hafta sonuda vatandaşlara hizmet verecek. 30 Mayıs Cumartesi ve 31 Mayıs Pazar günü saat 10.00 ile 16.00 arasında vezneler açık tutularak mükelleflerin gecikmeye tabi olmadan vergilerini ödeyebilme olanağıda sağlanmış olacak.

 Karamürsel Belediyesi yetkilileri, Emlak vergisi mükelleflerinin ödemelerini Mayıs ayı içerisinde oluşacak yoğunluk nedeniyle ödemelerini son güne bırakmamaları konusunda uyarıda bulundular.

 VERGİ BORÇLARINDA ÖDEME KOLAYLIĞI

 Karamürsel Belediyesinden İşyeri Çevre temizliği vergi borcu olan esnaflara ödeme kolaylığı geliyor.

Karamürsel Belediyesi Mali Hizmetlerden Sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Oya Gencer tarafından yapılan açıklamaya göre, İşyerlerine ait çevre temizlik vergisi borcu olan esnafların, ağustos ayı sonuna kadar Belediye Mali Hizmetler Müdürlüğüne müracaat etmeleri halinde, vergi borçlarını gecikme zamları dahil dört eşit takside bölünerek 2009 yılı sonuna kadar ödeme imkanı sağlanacak. Karamürsel Belediyesince yapılacak bu uygulamayla, ruhsatlarını yenilemeyen esnafların ruhsatlarını yenilemedeki sorunlarıda ortadan kalkmış olacak.

 

iha
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2009 Perşembe 16:09:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?