23
Mayıs
2024
Perşembe
KARAMÜRSEL - KOCAELİ

Yüksek fatura alarmı!

Yeni Büyükşehir Belediye yasası gereği Su ve Kanal hizmetlerinin İSU Genel Müdürlüğüne devredildiği Karamürsel’de halk, yüksek su faturalarının şokunu yaşıyor.

İlçede su hizmetlerinin Karamürsel Belediyesinden İSU’ya geçmesinden sonra abonelere çıkarılan su faturalarındaki yüzde 100’lere varan artışlar tepkilere sebep oldu.

Daha önce Karamürsel Belediyesine 2 aylık ortalama 20 – 25 Milyon lira su bedeli ödeyen mesken sahiplerine İSU, 50 – 70 Milyon Lira tutarında faturalar gönderince, aboneler bu bedellere büyük tepki gösterdiler. Ticarethanelerdeki su fiyatlarının yüzmilyonlarla ifade edildiğini bildiren esnafların tepkileri ise günlerdir sürüyor.



Tepkilerin Karamürsel Belediyesine yansıması üzerine Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım devreye girerek konuyla ilgili önce İSU Karamürsel Şube Müdürü Hasan Fitoz’la daha sonra da İSU Genel Müdürlüğü ile temasa geçti.

Başkan Yıldırım, Karamürsel’deki abonelerin büyük bölümüne hala Yalova Gökçe barajından su verildiğini hatırlatarak, İSU’nun Su Tarifeleri Yönetmeliğinin 18. maddesini uygulamalarını talep eden resmi başvuruyu yaptıklarını belirtti. Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, konuyla ilgili şunları söyledi, “ İSU Tarife Yönetmeliğine göre, Yuvacık Barajı dışından su alınan ve dağıtılan yerlere, uygulanan tarifenin yüzde 50’sinin uygulanması Yönetim Kurulu kararıyla mümkündür. Tespitlerimize göre ilimizde 4 yerleşim alanında yüzde 50 indirimli ham su tarifesi uygulanmaktadır. Belediye Başkanlığı olarak, ilçemizdeki vatandaşların bu haktan yararlanmalarını İSU Genel Müdürlüğünden resmen talep ettik. İSU Yönetim Kurulunun bu haklı isteğimizi değerlendireceğine inanıyorum.”

Kenthaber
Yayın Tarihi : 25 Mart 2005 Cuma 13:43:32
Güncelleme :25 Mart 2005 Cuma 13:47:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?