18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARTEPE - KARTEPE - KOCAELİ

Sinekle mücadele tam gaz

KOCAELİ'NDE HAŞEREYLE MÜCADELE

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi halkın sineksiz bir yaz geçirmesi için çalışmalarını sürdürüyor.

Sağlık ve Sosyal İşler Daire Başkanı Doktor Osman Poyraz, Kartepe Rahmiye Mahallesi'nde, su kapları ve gübreliklerin sinek larvalarına ortam hazırlaması konusunda vatandaşı bilgilendirdi.

Poyraz, hayvanların su içmeleri için doldurulan su kaplarının sinek larvalarını barındırdığını ifade ederek, bu kapların ağızlarının kapalı tutulması ve sık sık suyunun değiştirilmesinin larvaları engelleyeceğini vurguladı.

Ahırlardan dışarı atılan gübrelerin de sinek larvalarını barındırdığını aktaran Poyraz, gübreliklerin etraflarını kapatarak dışarı taşmalarının önlenmesi gerektiğini söyledi. Poyraz, sineklerden kurtulmak için larva mücadelesinin önemli olduğunu dile getirdi. Dr. Osman Poyraz, larva mücadelesi için kış çalışmalarına ağırlık verildiğini, sivrisinekle mücadelede vatandaşlara da görev düştüğünü belirtti.

Poyraz şunları kaydetti: "Vatandaşlarımızdan su kaplarının kapalı tutulması konusunda özellikle yardım istiyoruz. Evlerimizin etrafında önlem alırsak sivrisineklerden kurtularak rahatlarız. Bu önlemler ilaç kullanmamızı da engelleyeceğinden diğer canlıların da ilaçlardan etkilenmesinin önüne geçmiş olacağız. Vatandaşlarımızı bu konuda hassasiyete davet ediyorum. Büyükşehir Belediyesi sivrisinekle mücadele çalışmasını 127 köyde 26 ekiple sürdürüyor. 33 bin kilometrelik alanda hizmet veriyoruz. 12 aylık çalışma ile 1 buçuk milyon nüfusun yaşadığı alanda, sivrisinek, karasinek gibi zararlıların üreme alanlarının yoğun olarak bulunduğu alanlarda çalışmalar yapıyoruz".

KOCAELİ'NDE HAŞEREYLE MÜCADELE
İHA
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2010 Pazartesi 11:46:00
Güncelleme :12 Temmuz 2010 Pazartesi 11:49:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?